Objavljeno ko će biti industrijski direktor Stellantis-a u Kragujevcu 1Foto: FoNet/Dragan Antonić

Jovica Jovanović imenovan je za industrijskog direktora u Srbiji, koji će biti direktno zadužen za proizvodnu lokaciju Stellantis-a u Kragujevcu, saopštila je ova kompanija.

Jovanović se vraća da predvodi poslovanjem fabrike nakon uspešnog međunarodnog iskustva, prvo na poziciji globalnog direktora procesnog inženjeringa i kasnije regionalnog direktora za Evropu poslovnih jedinica Preseraja i konstrukcije alata.

Kako piše portal Pressek.rs, na sajtu ove kompanije najavljeno je i da će Jovanović biti na čelu fabrike u Kragujevcu i zadužen za sveobuhvatno industrijsko prisustvo Stellantis-a u Srbiji na putu ka njegovoj novoj održivoj budućnosti.

– Jovica Jovanović je prava osoba u pravom trenutku, a njegovo imenovanje dokazuje ulogu srpskog rukovodstva u ovom projektu. On je iskusan rukovodilac sa dokazanim iskustvom u automobilskoj industriji koje je stekao na više tehničkih i menadžerskih pozicija u Srbiji, Italiji i Francuskoj – rekao je Francesco Ciancia, direktor proizvodnje klastera nižeg i srednjeg segmenta za širi region Evrope u Stellantis-u.

Ciancia je dodao da je Jovanović iskusan rukovodilac sa dokazanim iskustvom u automobilskoj industriji koje je stekao na više tehničkih i menadžerskih pozicija u Srbiji, Italiji i Francuskoj.

Takođe, u saopštenju se podseća da je Stellantis 28. aprila najavio da će instalirati novu električnu platformu u Kragujevcu za proizvodnju kompaktnih vozila počevši od sredine 2024. godine.

– Ovo će pomoći kompaniji da bude na putu ka postizanju 100 odsto prodaje mixa električnih vozila na baterije u Evropi do kraja ove decenije i da dostigne nulte emisije ugljenika do 2038 – rekla je Silvia Vernetti, direktorka Stellantis-ove ćerke firme FCA Srbija d.o.o. i direktorka globalne korporativne kancelarije Stellantis-a.

Dodaje se da to znači da će Srbija, odnosno fabrika u Kragujevcu, igrati ključnu ulogu u strateškom planu kompanije „Dare Forward 2030”, te da će taj plan sprovoditi novi direktor Jovica Jovanović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari