Obradović najavila set zakona o reformi plata u javnom sektoru 1Foto: www.mc.rs

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović najavila je danas donošenje seta zakona koji se odnose na sistem plata u javnom sektoru, a koji će biti kvalitetniji od onih čija je primena odložena za sledeću godinu, usled pandemije korona virusa.

Ona je sa šefom delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem razgovarala o saradnji u oblasti reforme javne uprave, kao jednom od prioriteta procesa evropskih integracija Srbije, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Na sastanku je ocenjeno da važno promovisanja reforme javne uprave u javnosti, a EU obezbedjuje značajna sredstva za Srbiju da reformiše taj važan sektor.

Ministarka je istakla da će posebnu pađnju posvetiti osnaživanju žena lidera na lokalu, imajući u vidu da danas u Srbiji 20 gradova i opština vode žene, na čelu 29 gradskih i opštinskih skupština su žene, kao i da su 73 žene na čelu gradskih, odnosno, opštinskih uprava.

Ona je pozvala delegaciju EU da podrži buduće projekte koji će se odnositi na umrežavanje i osnaživanje žena na lokalu.

Obradović i Fabrici su razgovaralo i o profesionalizaciji državne uprave, rešavanju pitanja velikog broja državnih službenika u v.d. stanju, ali i o realizaciji konkretnih projekata na kojima Ministarstvo saradjuje sa delegaciojom EU u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari