Obradović podneo krivičnu prijavu protiv direktora policije Rebića, Nebojše i Branka Stefanovića 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović podneo je danas krivične prijave protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, njegovog oca Branka Stefanovića i direktora policije Vladimira Rebića, a odnose se na malverzacije u trgovini oružjem.

Prijave koje je podneo Tužilaštvu za organizovani kriminal odnose se na krivična dela trgovina uticajem, zloupotreba službenog položaja i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Obradović je novinarima rekao da je prijave podneo kako afera Krušik, koju je ocenio kao najveću u mandatu ove vlasti, ne bi pala u zaborav i da bi video da li Tužilaštvo radi svoj posao.

On je ocenio da je u poslednjih nekoliko nedelja afera Krušik pala u drugi plan i da to ne želi da dozvoli, jer je reč o pljački namenske industrije kroz koju se uništava državna firma za račun privatnih trgovaca oružjem bliskih Srpskoj naprednoj stranci.

Dveri su u krivičnoj prijavi predložili da se izvrši veštačenje poslovnih knjiga firmi GIM i Krušik u vezi sa međusobnim poslovnim odnosima i utvrđivanjem da li je jedna ostvarila ekstraprofit, a druga pretrpela štetu.

Tražili su da se pribavi izveštaj o javnim nabavkama u kojima je GIM učestvovao, izveštaj Agencije za privredne registre o zastupnicima firme GIM, da se pozove uzbunjivač Aleksandar Obradović, ispiuta delovanje Direkcije policije i da se sasluša bivši direktor Krušika Mladen Petković.

Ako tužilaštvo ne bude reagovalo, ono saučestvuje u kriminalu, pa bi i oni morali da budu gonjeni zbog umešanosti u kriminal, kada dođe do smene vlasti, kazao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari