Obradović predstavio rezoluciju Dveri o novoj migrantskoj politici Srbije 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednik Dveri Boško Obradović predstavio je danas rezoluciju tog pokreta o novoj migrantskoj politici Srbije u deset tačaka.

Izmedđu ostalog, rezolucijom koju je Obradović pročitao na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije nalaže se pooštravanje graničnih kontrola i mere za sprečavanje „nekontrolisanog priliva migranata u zemlju“.

Takođe, naglašavaju problemi koncentracije vojno sposobnih migranata koji se, kako navode, nekontolisano kreću Srbijom, predlažu ukidanje akcionih planova lokalnih samouprava za unapređenje položaja migranata i ističu da migrantsku krizu treba da rešavaju oni koji su je izazvali, a ne Srbija.

Obradović je pročitao zahtev stanovnika Majdana i Rabe, upućenom Savetu za bezbednost pri Skupštini Vojvodine, kojim traže zaštitu od migranata i postavljanje dnevnih i noćnih policijskih patrola.

„Ovo je samo jedna mala ilustracija onoga o čemu Dveri govore pet godina ukazujući na opasnost i posledice migracija. Vlast ne želi da prizna da je njihova migraciona politika doživela krah i da sve veći broj migranata koji iz Srbije ne mogu dalje“, rekao je Obradović.

On je naveo da je Mađarska podigla zid na granici i da pucaju na ljude koji pokušavju da ga pređu, a da se migranti u Hrvatskoj i BiH prebijaju.

Kazao je da se Dveri zalažu za migracionu politiku kakvu primenjuju zemlje Višegradske grupe, odnosno Mađarska, Češka, Slovačka i Poljska.

Optužio je Srpsku naprednu stranku da od 2011. godine sa privatnim prevoznicima organizuje prevoz migranata kroz Srbiju i profitira.

Najavio je da će Dveri od 18. februara krenuti sa sakupljanjem potpisa za promenu migracione politike Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari