Obradović predstavio rezoluciju Dveri o novoj migrantskoj politici Srbije 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednik Dveri Boško Obradović predstavio je danas rezoluciju tog pokreta o novoj migrantskoj politici Srbije u deset tačaka.

Izmedđu ostalog, rezolucijom koju je Obradović pročitao na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije nalaže se pooštravanje graničnih kontrola i mere za sprečavanje „nekontrolisanog priliva migranata u zemlju“.

Takođe, naglašavaju problemi koncentracije vojno sposobnih migranata koji se, kako navode, nekontolisano kreću Srbijom, predlažu ukidanje akcionih planova lokalnih samouprava za unapređenje položaja migranata i ističu da migrantsku krizu treba da rešavaju oni koji su je izazvali, a ne Srbija.

Obradović je pročitao zahtev stanovnika Majdana i Rabe, upućenom Savetu za bezbednost pri Skupštini Vojvodine, kojim traže zaštitu od migranata i postavljanje dnevnih i noćnih policijskih patrola.

„Ovo je samo jedna mala ilustracija onoga o čemu Dveri govore pet godina ukazujući na opasnost i posledice migracija. Vlast ne želi da prizna da je njihova migraciona politika doživela krah i da sve veći broj migranata koji iz Srbije ne mogu dalje“, rekao je Obradović.

On je naveo da je Mađarska podigla zid na granici i da pucaju na ljude koji pokušavju da ga pređu, a da se migranti u Hrvatskoj i BiH prebijaju.

Kazao je da se Dveri zalažu za migracionu politiku kakvu primenjuju zemlje Višegradske grupe, odnosno Mađarska, Češka, Slovačka i Poljska.

Optužio je Srpsku naprednu stranku da od 2011. godine sa privatnim prevoznicima organizuje prevoz migranata kroz Srbiju i profitira.

Najavio je da će Dveri od 18. februara krenuti sa sakupljanjem potpisa za promenu migracione politike Srbije.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.