Obradović: Vlast da napravi javnu raspravu o veštačkoj oplodnji 1Foto: (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ/DS)

Lider pokreta Dveri Boško Obradović pozvao je danas vlast da napravi javnu raspravu na temu veštačke oplodnje i poručio da, kad nekog istovremeno napadnu Ana Brnabić, Nenad Čanak, Dragan Šutanovac i Dragan Đilas, onda zna da je na pravom putu, saopštila je danas ta partija.

Zaista je monstruozna kleveta i opaka laž da smo se bilo kada usprotivili bilo kojoj vrsti pomoći bračnim parovima bez dece da se ostvare kao roditelji, jer smo svesni koliki je to problem danas u Srbiji. Svi u svom ličnom okruženju imamo rođake i prijatelje koji se bore za potomstvo, odlično razumemo kroz šta sve prolaze u toj borbi i pružamo im punu podršku, naveo je Obradović u pisanoj izjavi.

On je poručio da Dveri ostaju pri stavu da najnovija inicijativa ima za pravi cilj razvoj surogat materinstva u Srbiji, komercijalizaciju trudnoće i zaobilazni, protivzakoniti način da gej parovi usvajaju decu mimo svih zakona države Srbije, „kao što je to prva uradila Brnabić“.

Vlasti se ne može ništa verovati pa ni kad rade nešto naizgled plemenito i „uvoze” donorski reproduktivni materijal iz inostranstva za potrebe veštačke oplodnje, a zapravo ekstraprofita njima bliskih firmi, naglasio je Obradović i zapitao zašto Srbija nema domaću banku reproduktivnog materijala i zašto nije povedena kampanja da se poveća broj domaćih donora reproduktivnog materijala već se „uvozi” iz inostranstva?

I ko je taj koji „uvozi”, odnosno zašto ne ulaže u domaću banku donora? Posebnu sumnju izaziva opasno eksperimentisanje sa biotehnologijama koje već duže vreme radi Ana Brnabić sa Svetskim ekonomskim forumom na čelu sa Klausom Švabom, koji za cilj ima uzimanje našeg genetskog materijala za potrebe kontroverznih bioloških laboratorija koje su pronađene u Ukrajini i širom sveta, rekao je on.

Obradović se zalaže za javnu raspravu u kojoj će učestvovati stručnjaci iz raznih oblasti, jer to „nije tema za političare“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari