Obrazovanje Roma u Srbiji: Težak put od diskriminacije do integracije

Ostavite komentar


  1. Vecina Roma koje poznajem su pokusali da se „inkluziraju“ u nemacko drustvo jer im srpska drzava nije bila dovoljno naklona – po njihovim recima „ne daju nam dovoljno“ – apsolutno sve koji su pokusali tu inkluziju, nemacka administracija je deportovala nazad u Srbiju. Zasto? Zato sto sami Romi ne zele da se odreknu svog arhaicnog nacina zivota ali bi zeleli sve tekovine modernog drustva da im se pruze. A ovakvi neutemeljeni tekstovi o inkluzijama u medijima im prave vise stete nego koristi.

  2. Römi ( ciganija ) sü nomadi kojih integrirati u civilizovni svet nije moguce To sü dozivili i i Njemci npr. U Kölni gde sü gradili njima naselje premestivsi njih i kemping prikolice u tim stanovima! nije proslosti puno vreme i Svi sü brisali u Francusku! Sada sü masovno dosli u Duisbueg. Essen Bochum Römi iz Bugarske i Rumenije praveci ogromnih problema kriminalitetom( provale dzeparenje kradje ) nastanjeni u napustenim ruiniranim Neboderima uz ocajnim higienskim uslovima!sa cestim policijskim intervencijama bez rezultata! Sada vec imaju i Clanove ko Libanezi Siptici

    Rusi sa svakakvim kriminalnim deliktima?! Njemci masovno isele iz tih getoa,

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.