Obustavljena potraga za nestalim mladićem u Šapcu, telo pronađeno u Savi 1Potraga za nestalim mladićem Foto: K.V. /Danas

Potraga za mladićem A.P. (18) koji je juče oko 16 časova nestao u Savi, kod gradske plaže „Stari grad“ u Šapcu, obustavljena je pošto je telo nesrećnog mladića pronađeno, potvrdio je za Danas portparol Policijske uprave u Šapcu Aleksandar Počuča.

“Mladića je pronašla ronilačka ekipa žandarmerije oko 11 časova, na plaži Stari Grad u Šapcu, nedaleko od mesta gde je poslednji put i viđen. Obavešteno je nadležno tužilaštvo, koje će dalje doneti odluku da li će biti urađena obdukcija”, rekao je Počuča.

Podsećamo da je pretraga za nestalim mladićem počela sinoć oko 19 časova, ali pošto telo nije pronađeno, nastavljena je u toku današnjeg dana.

Mladić je na kupanje došao sa dva druga, na plažu na kojoj je u trenutku nesreće, bilo još ljudi.

Kada je A.P. počeo da se davi, u pomoć su mu pritekli drugovi, ali nisu uspeli da mu pomognu, jer je ubzo nestao u reci.

Inače, reč je o posećenoj gradskoj plaži, koju svake sezone obiđe veliki broj Šapčana, koji ovde provode leto.

Plaža je u toku kupališne sezone obebeđena spasiocima i zdravstvenom ekipom.

Obe ekipe i danas su bile prisutne, jer je zvanična kupališna sezona kao i svake godine, trebalo da počne 15. juna, ali je zbog nesrećnog slučaja odložena.

Na ovom delu plaže i ranije je dolazlo do slučajeva davljenja, ali zahvaljujući brzoj reakcijom spasilaca, do sada nije zabeležen ni jedan smrtni ishod.

Na žalost, najnoviji slučaj utapanja dogodio se dan pre početka zvanične kupališne sezone, kada na plaži nije bilo spasilaca, čije bi prisustvo možda promenilo tok događaja.

Nadležni apeluju na građane da izbegavaju boravak na divljim plažama i neobezbeđenim kupalištima, kojih u okolini Šapca, ima na više lokacija.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari