Očekuje se novo hapšenje zbog ubistva porodice Đokić 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/MO

Više javno tužilaštvo u Nišu večeras, u subotu 23. oktobra, odlučiće o određivanju pritvora G. Dž. iz aleksinačkog sela Moravac (59) koji je osumnjičen za učešće brutalnom ubistvu tročlane porodice Đokić – supružnika Gorana (57) i Gordane (56), te njihove ćerke Lidije (25).

Osumnjičenom je u četvrtak uveče određeno policijsko zadržavanje od 48 sati, nakon što je priveden zbog sumnje da je učestvovao u krivičnom delu teško ubistvo, čiji je motiv najverovatnije koristoljublje.

Ministar policije Aleksandar Vulin, koji je te večeri posetio Policijsku upravu Niš, bez obaveštavanja medija, dao je izjavu u kojoj navodi da je priveden osumnjičeni za učešće u monstruoznom ubistvu porodice Đokić, koje je „dugo pripremano i izvedeno na profesionalan, strpljiv, metodičan način“, a „zgadilo i uznemirilo čitavu Srbiju“.

On je kazao da je „pronađena i značajna količina novca koja je pripadala ubijenoj porodici, a u prostorijama i na imanju koji je koristio osumnjičeni pronađeni su još neki predmeti koji su bili deo ovog zločina“.

Za sada je izvesno da su tela Gorana, Gordane i Lidije Đokić pronađena 2. oktobra u ataru aleksinačkog sela Moravac i da su bila spaljena i zakopana, a da je njihov, takođe spaljeni „folksvagen pasat“ pronađen desetak kilometara dalje, u selu Tešica.

Iz niškog Zavoda za sudsku medicinu saopšteno je da je obdukcijom utvrđeno da su oni ubijeni iz vatrenog oružja.

Đokići su poslednji put viđeni 26. septembra uveče u selu Žitkovac, gde su bili u poseti Goranovoj majci, trag im se gubi u toku noći, a njihov nestanak prijavljen je 28. septembra uveče.

– Još se proverava uloga G.Dž. u otmici i ubistvu Đokića, a očekuje se hapšenje bar još jedne osobe. Opljačkani novac Đokića u iznosu od 43.000 evra pronađen je u dvorištu sina osumnjičenog, gde je bio zakopan. Na osumnjičenog se obratila posebna pažnja kada smo došli do informacije da je nakon ovog ubistva on svom poveriocu vratio dug od 8.000 evra – rekli su izvori u policiji, koja je i juče proveravala kuću i imanje G.Dž.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari