Od ponedeljka časovi u školama, 200 đaka zaraženo korona virusom 1

U osnovnim i srednjim školama, od ponedeljka, 9. maja, nastava će se odvijati po prvom modelu, odnosno, učenici će nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, od 28. aprila do 4. maja registovano je 200 obolele dece, školskog uzrasta od šest do 18 godina, što je 0,03 odsto od ukupne đačke populacije.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije, nije bilo odeljenja (sa 16 i manje učenika) koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na onlajn u poslednjih pet kalendarskih dana.

Takođe, nije bilo odeljenja (sa 17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model i nije bilo grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari