Kako će izgledati nastava u poslednjoj sedmici školske godine 1Foto: Nestle

Do kraja školske godine ostala je još sledeća nedelja tokom koje će đaci imati nastavu u školama, odlučio je Tim za škole.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, od 10. do 15. juna registrovan je 81 učenik zaražen korona virusom, što je 0,01 odsto obolelih od ukupne đačke populacije.

Posle dužeg perioda u kojem je u svim obrazovnim ustanovama nastava izvođena u učionicama, u poslednjih pet kalendarskih dana tri odeljenja sa 16 i manje učenika su promenila način organizacije rada sa neposrednog na onlajn, jer je došlo do zaražavanja unutar kolektiva.

U istom periodu nije bilo odeljenja sa 17 i više učenika, niti grupa koje su radile po nekom od atipičnih modela nastave.

Inače, odluka Tima za škole o organizaciji nastave u narednoj nedelji je poslednja je u ovoj školskoj godini.

Tim je u dopisu upućenom školama zahvalio svim prosvetnim radnicima i ostalim zaposlenima na izuzetnoj posvećenosti i radu tokom čitave godine, kao i učenicima i roditeljima na saradnji i razumevanju, u najboljem interesu učenika.

Zahvaljujući tome, kako su naveli, nastavna godina završava se u skladu sa kalendarima o obrazovno-vaspitnom radu za školsku 2021/2022. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari