Od ponedeljka kombinovana nastava u srednjim školama u Beogradu, Nišu i Velikom Gradištu 1Foto: BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ/MO

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola doneo je odluku da se kombinovana nastava od ponedeljka, 15. novembra održava u srednjim školama na teritoriji tri lokalne samouprave: Beograd, Veliko Gradište i Niš.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji se primenjuje prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

DRUGI MODEL nastave podrazumeva da se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ u nedelji od 1. novembra do 7. novembra 2021. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 1667 (0.22 odsto) obolelih.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije, ukupno je 45 (0.12 odsto) odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Ukupno je 406 (1.07 odsto) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 48 (0.13 odsto) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.