Nekoliko uspešnih promocija Velikogospojinskih dana, manifestacije koja se tradicionalno održava u Novom Bečeju krajem avgusta, i doprinelo je da broj gostiju iz godine u godinu raste. Domaćini su pribegli svim marketinškim trikovima, pa su pored poznatih izvođača i gostiju protekle godine vikendice pored Tise poklonili hrvatskoj pevačici Severini, Zdravku Čoliću i Vladi Georgievu. Od seoske proslave tako se došlo do turističke atrakcije, a cilj je privući nove goste.

– Novobečejski Velikogospojinski dani su po obimu i značaju u proteklih nekoliko godina definitivno postali druga po redu vojvođanska turistička manifestacija, odmah iza Egzita, a to govore podaci da je samo za četiri dana manifestacije prošle godine Novi Bečej posetilo viče od 100.000 ljudi ili sedam puta više nego što grad ima stanovnika – kaže Goran Petković, državni sekretar za turizam u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja.

Prema njegovim rečima, to što je Ministarstvo ekonomije odobrilo sredstva ovoj manifestaciji je zapravo prelivanje iz budžeta u budžet, jer će od prometa na manifestaciji kroz naplatu PDV-a država vratiti novac u budžet. Tokom manifestacije se očekuje ukupan promet od oko milion evra.

– Kada smo pre tri godine počeli da od Velikogospojinskih dana pravimo manifestaciju, nismo ni mislili da ćemo tako brzo ostvariti toliko značajan uspeh, da ćemo od jedne male seoske proslave dobiti pravu turističku atrakciju, ali trud nam se brzo isplatio – rekao je Vrebalov.

Velikogospojinski dani održavaju se od 27. do 30. avgusta. Prvog dana, u četvrtak 27. avgusta, biće održana 16. smotra paradnih zaprega, a u večernjem terminu će na tiskom keju pevati Haris Džinović. Za petak, 28. avgust, predviđeno je takmičenje u kuvanju riblje čorbe u sklopu „Velikogospojinskog kotlića“, a potom nadmetanje tamburaških „bandi“ za koje će glasati ekipe u kuvanju riblje čorbe. U subotu 29. avgusta pre koncerata YU grupe, Nena Belana (Đavoli) i Filma (Jura Stublić) biće održani moto susreti, a u nedelju 30. avgusta pre nastupa Vlade Georgieva, biće održan jedan od najposećenijih delova programa Velikogospojinskih dana – etno bazar.

Pored koncerata estradnih zvezda, gosti će uživati u pravom tradicionalnom banatskom programu, banatskim đakonijama, gostoprimstvu i šalama Banaćana, revijama konja, petoprezima, tamburašima…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari