Od sutra novi red vožnje u Novom Sadu: Koliko polazaka manje će biti od ponedeljka? 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Novi red vožnje u Novom Sadu stupiće na snagu sutra, 1. aprila, a od ponedeljka autobusi će radnim danima saobraćati u brojnosti i razmacima u polascima kao što je trenutno subotom, piše portal 021.rs.

Autobusi će radnim danima imati polazaka koliko imaju vikendom, a u nekim slučajevima i manje, ističe portal 021.rs.

Linija 1, koja spaja Liman I i Klisu, trenutno radnim danima ima 71 polazak, ali će od 1. aprila imati 55 polazaka. Subotom je saobraćalo 63 autobusa na liniji 1, a po novom redu vožnje saobraćaće 48 „jedinica“. Ukupno je ukinuto 16 polazaka radnim danima, a 15 polazaka vikendom.

Linija 2 je redukovana, pa će radnim danima imati 49 umesto 62 polaska. Ova linija ostaje bez ukupno 13 polazaka i putnici će nekoliko minuta duže čekati autobus na stanici.

Linija 3, ostaje bez ukupno 13 polazaka radnim danima i pet polazaka subotom, a linija 4 sa 67 polazaka radnim danima ide na 55 polazaka. Na
liniji 5 od sutra biće 15 polazaka manje, dok 6 ostaje ostaje bez pet polazaka radnim danima.

Linije 7a i 7b, koje imaju najviše polazaka u sistemu gradskog prevoza u Novom Sadu ostaju bez ukupno 46 polazaka.

Linija 8 imaće najviše redukcija posle 18 časova, a ukupno ostaje bez 13 polazaka radnim danima i bez 14 polazaka u vikend režimu. Linija 9 ostaje bez 12 polazaka i, kako pokazuje analiza 021.rs, razlog je povećanje razmaka između polazaka.

Isti razlog važi i za linije 11a i 11b, koje ostaju bez osam polazaka radnim danima i 11 polazaka vikendom. Linije 13 i 14 ne menjaju svoje polaske, odnosno voze i dalje na svakih 30 minuta, dok su redukovani i polasci na liniji 17, koja spaja centar grada sa Tržnim centrom BIG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari