Odbijena žalba zrenjaninske profesorke sociologije zbog smanjenja plate 1foto Miroslava Pudar Danas

Školski odbor Zrenjaninske gimnazije danas je odbio žalbu profesorke Senke Jankov, koju je izjavila povodom nedavne odluke direktora da nakon ukidanja suspenzije ipak izrekne disciplinsku meru skidanja 20 odsto od zarade.

Tom odlukom, o čemu je Danas pisao, planirano je da se profesorki sociologije skida kazneni deo sa plate u trajanju od tri meseca jer je okačila plakat građanskog protesta „Zrenjanin protiv nasilja“ u Google učionicu.

„Vratila sam se na posao, danas sam imala ispit sa đacima ali me je ova vest zatekla. Nadala sam se da do ovoga neće doći, da će kolege imati razumevanja ali vidim da nisu. Ja neću odustati od namere da dokažem da sam u pravu. Preostaje mi da se sudim, smatram da je moja dužnost da dokažem svoju nevinost“, objasnila je Senka Jankov.

Odluku o ukidanju suspenzije, koja je pokrenuta još u maju, direktor Zrenjaninske gimnazije doneo je 1. avgusta.

„U utorak, 1. avgusta, direktor je doneo rešenje u kome stoji da sam ja kriva za povredu čana 113. Zakona o osnovama sistema vaspitanja i obrazovanja, znači da sam kriva za stranačko delovanje u školi i da ću iz tog razloga biti disciplinski kažnjena smanjenjem plate od 20 odsto, na tri meseca“, kaže Senka Jankov.

Povodom odluke školskog odbora Zrenjaninske gimnazije da odbaci žalbu profesorke Jankov oglasio se i Pokret Novi optimizam, čijeg je Upravnog odbora Senka Jankov član.

„Skoro tri meseca traje njena borba da dokaže da je ovakva mera, ustvari politički progon, diskriminacija onih koji ne pristaju na ćutanje i, povrh svega, obavljanje sopstvenog posla tačno onako kako se to od nje traži tim istim Zakonom. Školski odbor Zrenjaninske gimnazije čine tri profesora, tri roditelja i tri člana lokalne samoprave. Nakon ove odluke, Senka Jankov je najavila sudsku tužbu protiv direktora Milana Radakovića i Zrenjaninske gimnazije“, poručili su iz Pokreta Novi optimizam.

Više vesti iz ovovg grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari