Odbor Stranke slobode i pravde zahteva od užičke vlasti da odbije zahtev Gradske toplane koja traži poskupljenje grejanja 1Užice/Foto: Nenad Kovačević

Užički odbor Stranke slobode i pravde je apelovao na Gradsko veće da odbije zahtev Gradske toplane, koja je zatražila poskupljenje grejanja za skoro 18 odsto.

„Poskupljenjem bi se“, navodi taj odbor, „ionako osiromašena domaćinstva dovela pred svršen čin, jer bi na samom početku grejne sezone za stan od 60 kvadrata, po novom cenovniku, za grejanje morali da izdvoje mesečno 8.500 dinara, odnosno 101.743 dinara godišnje, jer se grejanje plaća svih 12 meseci“.

Napominju da je grejanje već jednom poskupelo za devet odsto ove godine, u grejnoj sezoni u januaru, ali da je tada, pod pritiskom javnosti, odlučeno da se cenovnik primenjuje od 1. juna.

„Da su građani, zahvaljujući pogrešnoj politici vlade SNS-a, dovedeni do ruba egzistencije i da nisu više sposobni da podmiruju svoje račune i obaveze, svedoči i podatak o tome da ovom preduzeću domaćinstva duguju 164 miliona, a privreda i ostali oko 20 miliona dinara“, saopštio je taj odbor.

Dodaje se da će „povećanje cene grejanja samo uvećati postojeće dugovanje građana i naplata će biti mnogo manja, jer su građani postali socijalni slučajevi koji od plate ne mogu da podmire račune i da prehrane svoje porodice“.

„Tržište je van kontrole. Cene, pod lažnim izgovorom rata u Ukrajini, skaču svaki dan. Građani ostaju prepušteni sami sebi, kao u prvobitnoj ljudskoj zajednici, a ne u uređenom društvu 21. veka, dok neko dobro zarađuje u mutnom, preko leđa običnih ljudi i njihovih porodica, dovodeći ih na rub siromaštva”, poručuju iz SSP-a Užice.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari