Odbor za ljudska prava iz Vranja obeležio Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima u Bujanovcu 1Foto: Odbor za ljudska prava Vranje

Tim Odbora za ljudska prava iz Vranja, u okviru obeležavanja 18. oktobra, Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, organizovao je aktivnosti u saradnji sa lokalnom samoupravom i institucijama u Bujanovcu, sa nevladinim organizacijama, predstavnicima policijskih uprava u Vranju i Bujanovcu, srednjim školama iz Vranja i Crvenim krstom iz Bujanovca.

AT mreža i Odbor za ljudska prava iz Vranja su održali sastanak na kome je predstavnik PU Vranje govorio o iskustvima policije, pre svega na jugu Srbije, i o tome kako prepoznati vrbovanje, kao početni korak ka lancu trgovine ženama i muškarcima.

„Inserti iz filma ‘Ljilja 4 – zauvek’ su prisutne podsetili na zamku vrbovanja i usmerili razgovor na osnovna pravila kome i kako verovati, ko može pomoći. U okviru ulične akcije, podelili smo materijal i razgovarali sa prolaznicima o migracijama, problemu trgovine ljudima, kao i o tome ko nas može zaštititi i pomoći nam“, rekli su uz Odbora za ljudska prava.

Odbor za ljudska prava iz Vranja obeležio Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima u Bujanovcu 2
Foto: Odbor za ljudska prava Vranje

Sastanku su prisustvovale aktivistkinje tima SOS Kutak za devojke, SOS telefona iz Vranja, kao i učenice vranjskih srednjih škola.

Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima su obeležili i volonteri, uličnom akcijom i razgovorom sa građanima, te podelom edukativno-informativnog materijala.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari