Odlažu se suđenja u užičkom sudu 1Osnovni sud Užice Foto: N. Kovačević

Svi glavni pretresi i ročišta, koja su u Osnovnom sudu u Užicu i sudskoj jedinici Bajina Bašta zakazani do 1.maja ove godine, neće se održati i odlažu se zbog vanrednog stanja.

To je saoštio užički sud i naveo da se obustavlja i prijem stranaka u svim odeljenjima tog suda i sudskoj jedinici Bajina Bašta, te da će „sud će za vreme vanrednog stanja postupati u hitnim predmetima“.

Navodi se da će, u krivičnoj materiji, sudije postupati u svim pritvorskim predmetima, u predmetima produženja hitnih mera shodno Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici i drugim predmetima hitne prirode.

U građanskoj materiji, sud će postupati i održavaće se ročišta samo u predmetima koji se po zakonu smatraju hitnim i to u statusnim stvarima i po predlozima za određivanje prethodnih i privremenih mera.

Samo u hitnim predmetima, kako je saopšteno, „u prijemnoj kancelariji će se organizovati prijem podnesaka neposredno i u sudskim pisarnicama uvid u spise i to u kontrolisanim uslovima i sa određenim brojem stranaka, dok se sva ostala pismena mogu uputiti putem pošte“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari