Odlažu se suđenja u užičkom sudu 1Osnovni sud Užice Foto: N. Kovačević

Svi glavni pretresi i ročišta, koja su u Osnovnom sudu u Užicu i sudskoj jedinici Bajina Bašta zakazani do 1.maja ove godine, neće se održati i odlažu se zbog vanrednog stanja.

To je saoštio užički sud i naveo da se obustavlja i prijem stranaka u svim odeljenjima tog suda i sudskoj jedinici Bajina Bašta, te da će „sud će za vreme vanrednog stanja postupati u hitnim predmetima“.

Navodi se da će, u krivičnoj materiji, sudije postupati u svim pritvorskim predmetima, u predmetima produženja hitnih mera shodno Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici i drugim predmetima hitne prirode.

U građanskoj materiji, sud će postupati i održavaće se ročišta samo u predmetima koji se po zakonu smatraju hitnim i to u statusnim stvarima i po predlozima za određivanje prethodnih i privremenih mera.

Samo u hitnim predmetima, kako je saopšteno, „u prijemnoj kancelariji će se organizovati prijem podnesaka neposredno i u sudskim pisarnicama uvid u spise i to u kontrolisanim uslovima i sa određenim brojem stranaka, dok se sva ostala pismena mogu uputiti putem pošte“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.