Odložena konferencija Domagoja Margetića na kojoj je trebalo da predstavi Cvijanovu dokumentaciju 1foto Medija centar

Promocija najnovijeg izdanja knjige „Krvave balkanske milijarde“ hrvatskog novinara Domagoja Margetića odložena je do daljeg, saopštio je danas beogradski Medija centar.

Na promociji, koja je bila najavljena za danas u 18.00, Margetić je trebalo da predstavi i istraživanje dokumentacije nekadašnjeg visokog funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) Vladimira Cvijana, čije je telo nađeno u Dunavu 2018. godine.

Medija centar nije naveo razlog odlaganja promocije Margetićeve knjige i predstavljanja Cvijanove dokumentacije.

Margetić je 8. juna izjavio da ga je srpska policija tokom noći zadržala na graničnom prelazu Batrovci, i naveo da bi razlog za takvo postupanje mogla biti njegova najava da će objaviti Cvijanova dokumenta.

Naveo je da je odveden u prostoriju za sastanke u kojoj mu je jedan od dvojice policajaca u civilu pokazao značku Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

„Ja sam pokazao iskaznicu Međunarodne federacije novinara i rekao da je skandal da tajna služba hapsi novinara na granici da bi ga preslišavala. Ispitivali su me o dokumentaciji Cvijan, o trgovini naftom sa Hrvatskom, o nekim SMS-ovima, o Željku Mitroviću, Aleksandru Vulinu. Dva sata je trajao razgovor i obojica su snimala svojim mobilnim telefonom“, rekao je Margetić pre nedelju dana.

Dodao je da je pušten „bez ikakvog dokumenta“ da je bio priveden.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari