Odloženo ročište: Suđenje za ubistvo u Sjenici neće biti u Novom Pazaru? 1Foto: S. Novosel

U novopazarskom Višem sudu, danas, nije počelo suđenje Emrahu Latoviću (28), iz Sjenice, zbog postojanja osnova sumnje da je ubio Edina Hamidovića (48) iz istog grada.

Ročište je odloženo jer je Viši sud zatražio od Vrhovnog kasacionog suda da predmet dodeli nekom drugom sudu.

Nezvanično, „delegiranje“ ovog postupka sudu u nekom drugom gradu, zatraženo radi neutralisanja pritisaka na Viši sud u ovom postupku.

Više tužilaštvo u Novom Pazaru, optužilo je Latovića da je izvršio teško ubistvo, koje se dogodilo, u centru Sjenice, u avgustu 2021.godine.

Latović se sumnjiči da je sa četiri metka pogodio Hamidovića, koji je, nekoliko dana kasnije, podlegao povredama u kragujevačkom Kliničkom centru.

Latović je, odmah, posle pucnjave pobegao u nepoznatom pravcu, a za njim je raspisana međunarodna poternica i danas je trebalo da mu počne suđenje u odsustvu.

Za ovo krivično delo zaprećena je kazna od 10 godina do doživotnog zatvora.

Istom optužnicom, obuhvaćen je i Ranko Đurović (37), iz Sjenice. On se tereti da je pomogao učiniocu krivičnog dela da ilegalno pređe granicu sa Crnom Gorom i napusti Srbiju.

Ubijeni Hamidović bio je član Stranke pravde i pomirenja (SPP). Na Fejsbuku pokrenuo je stranicu „Sjeničke novine“, na kojoj su objavljivani tekstovi o nezakonitim radnjama u sjeničkoj opštini.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari