Odloženo suđenje Miroslavu Aleksiću 1foto Antonio Ahel/ATAImages

Suđenje profesoru glume Miroslavu Aleksiću, koji je optužen za seksualno zlostavljenje četiri polaznice svoje škole, odloženo je zbog zdravstvenih problema optuženog.

Kako je objasnio advokat Zoran Jakovljević, oni su i ranije ukazivali na potencijalne komplikacije, a od prethodno odloženog pretresa, Aleksić je imao još dve operacije, od kojih je poslednja bila 12. januara.

Jakovljević je priložio nalaz lekara i nije želeo da govori o dijagnozama, ali je sudija Božović tokom pretresa pomenuo da se čeka izveštaj onkološkog konzilijuma.

Advokat Jakovljević je zatražio da nastavak suđenja bude zakazan u maju, čemu su se tužilaštvo i punomoćnik oštećenih Jugoslav Tintor usprotivili.

Oni su naveli da se iz izveštaja ne vidi kada se tačno sve izdešavalo, te su zatražili medicinsko veštačenje i usprotivili su se odlaganju za maj mesec.

„Branilac pokušava da odugovlači postupak“, navela je tužiteljka.

Advokat Jakovljević se pobunio na reči tužilaštva navodeći da ne prihvata optužbe i insinuacije da on i njegov klijent odugovlače postupak.

On je istakao i da postoje jasne indicije da su zdravstveni problemi njegovog klijenta počeli kada je „utamničen bez osnova“.

Nastavak suđenja je ipak zakazan za 20. mart, kada bi trebalo da svedoči oštećena J. V.

Na današnjem suđenju trebalo je da se nastavi sa ispitivanjem oštećenih devojaka, a od njih sedam ostalo je da još dve daju svoje iskaze.

Podsećamo, prethodno ročište takođe je odloženo jer je Aleksić operisan i nije bio dovoljno dobrog zdravlja da može da prati pretres.
Mediji su tada pisali da se Aleksić nalazio na kućnom oporavku, ali i da ga čekaju još dve operacije.
Njemu je pozlilo i u sudu tokom jednog parničnog postupka, a njegov branilac je to napomenuo na suđenju u oktobru, kada je svedočila oštećena glumica Milena Radulović i tražio da ubuduće lekar bude u sudnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari