“Odlučujemo o budžetu za 2024, onaj za koji su javnu raspravu održali u nekoj kancelariji SNS-a tajno u Lubnici”: Odbornik opozicije o sednici Skupštine Zaječara 1Foto: M. S. / Danas

Povodom sutrašnje sednice Skupštine Zaječara koja će se u 10 sati održati, odbornik “Zaokreta” Uglješa Đuričković, za Danas kaže, da će to biti peta sednica u godini na kojoj će četvrti rebalans budžeta da se izglasa, što, kako on ističe, “govori o ozbiljnosti onih koji upravljaju gradom”.

Prema njegovim rečima pored te tačke biće i druge na dnevnom redu.

“Budžet za 2024. onaj za koji su javnu raspravu održali u nekoj kancelariji SNS-a u Lubnici tajno u izbornoj kampanji. Jedva kukavički svi su stali u jednu prostoriju i na brzinu to završili protivno zakonu. Planovi poslovanja za 2024. godinu za sva preduzeća, pa i za Vodovod, što će biti zanimljivo s obzirom da to preduzeće ima ideju da potroši pola miliona evra na kamerice, u narodu poznatije kao sredstvo za punjenje stranačkih i privatnih džepova, zbog čega će oni koji to potpišu i odobre na laganu robiju”, ističe Đuričković.

On kaže da planovi i to višegodišnji za socijalnu politiku i turizam, a da se zna da je direktorka Turističke organizacije imala plan da se kupi jedan službeni auto.

“Sada je sve to ok, može da se vozika po gradu, jer za to i služe službena kola, pitajte direktore Vodovoda ili Pozorišta, pa sad možemo malo i da promovišemo turizam, kroz izlog Turističke organizacije sa fotografijama sa privatnih veselja”, ističe on.

Dodaje da svašta još nešto zanimljivog će biti na dnevnom redu, ali na žalost, mediji ne postoje pa prenos sednice neće biti, osim možda na Glasu Zaječara.

“Probajte, ali ono što mogu da uradim za Vas jeste da postavim odbornička pitanja gradonačelniku ili bilo kom većniku iako mi slabo odgovaraju, imaju neku macu u zgradi Gradske uprave, pa im pojela jezik, ćute, ćute ko zaliveni, ali postavite mi pitanja, a ja ću da im prenesem, pa ko zna, možda se pređu pa i odgovore, ako znaju. Jedno je sigurno, dobre odluke neće izglasati”, zaključio je Đuričković.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari