Odobrena sredstva za projekat unapređenja energetske efikasnosti zgrade Stare bolnice u Beloj Palanci 1Foto: Opštinska uprava Bela Palanka

Opštini Bela Palanka odobrena su sredstva za realizaciju projekta za unapređenje energetske efikasnosti „Rekonstrukcija i energetska sanacija objekta – Stara bolnica“. Vrednost radova je više od 45 miliona dinara.

Ugovor su juče u Beogradu potpisali Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike i Goran Miljković predsednik opštine Bela Palanka. Ministarstvo će sufinansirati projekat sa 30 miliona dinara, dok će Opština Bela Palanka izdvojiti iz budžeta preostali deo sredstava.

Predsednik belopalanačke opštine Goran Miljković je izjavio da je projekat od velikog značaja za ovu opštinu jer se u zgradi stare bolnice nalazi Кlub za pružanje edukativnih sadržaja deci i omladini sa smetnjama u razvoju.

Obezbedićemo bolje uslove za boravak svim korisnicima i zaposlenima. Projekte unapređenja energetske efikasnosti sprovešćemo i u zgradi Centra za socijalni rad, Ustanovi kulture i u Opštinskoj upravi“, rekao je Miljković.

Prema rečima Miljkovića, predviđeni su radovi na zameni postojećeg kotla, prozora i vrata, kao i postavljanje termičke izolacije zidova, krova, tavanice i podova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari