Određen pritvor okrivljenima za eksploziju u Zemunu 1Foto: Shutterstock/CC7

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je 11. novembra doneo rešenje kojim je prema okrivljenima L.D, A.R. i K.K. odredio pritvor, koji im po tom rešenju može trajati najduže 30 dana.

Podsećamo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave za grad Beograd, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapsili su u petak odgovorna lica firme OZA PE d.o.o iz Pećinaca, A. R. i L.D., kao i još sedam radnika, zbog sumnje da su u četvrtak tokom izvođenja radova građevinskom mašinom oštetili gasovodnu cev u Zemunu, zbog čega je došlo do eksplozije u jednoj privatnoj kući.

Kako se navodi, sumnja se da su oni bili podizvođači građevinskih radova i da su tokom izvođenja radova oštetili gasovodnu cev, a o tome nisu obavetili Srbijagas.

Podsetimo, S. Lj. je tom prilikom poginuo, dok je njegova ćerka teško povređena u nesreći koja se u petka dogodila u Ševinoj ulici u Zemunu, nakon što je došlo do eksplozije plina u njihovoj porodičnoj kući.

Pritvor je prema okrivljenima L.D, A.R. i K.K. određen iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 3 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Okrivljenima L.D, A.R, K.K, M.S, N.T, Z.G, M.Đ, R.Z. i G.V. na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti iz člana 288 stav 2 Krivičnog zakonika u vezi krivičnog dela Izazivanje opšte opasnosti iz člana 278 stav 1 u vezi člana 33 Krivičnog zakonika.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari