Određen pritvor okrivljenima za ubistvo MMA borca i naređeno izdavanje poternice 1Foto: MMA savez Srbije

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je juče doneo rešenje kojim je prema okrivljenima V.G. i M.D. odredio pritvor, koji im po tom rešenju može trajati najduže 30 dana, navodi se u saopštenju iz ove institucije, a zbog sumnje da su ubili MMA borca Stefana Savića u noći između 24. i 25. februara.

Pritvor je prema okrivljenima V.G. i M.D. određen usled postojanja okolnosti koje ukazuju da se kriju, odnosno da su se dali u bekstvo, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da su osnovano sumnjivi da su izvršili krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Istovremeno, prema okrivljenima V.G. i M.D. naređeno je izdavanje poternice koju će raspisati PU za Grad Beograd – UKP – Odeljenje za potrage.

Okrivljenima V.G. i M.D. na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela Teško ubistvo u saizvršilaštvu iz člana 114 tačka 2 Krivičnog zakonika u vezi sa članom 33 Krivičnog zakonika, dok se okrivljenom V.G. na teret stavlja i izvršenje krivičnog dela Teško ubistvo u pokušaju iz člana 114 tačka 2 Krivičnog zakonika u vezi sa članom 30 Krivičnog zakonika.

Protiv odluke o određivanju pritvora dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari