Određen pritvor pretučenim mladićima iz Gračanice 1Foto: N1/arhiva

Srpski mladići iz Gračanice A.M. i M.M, koje su u čevrtak uveče pretukli pripadnici kosovske policije u tom mestu, terete se za napad na službeno lice i ometanje istog tokom obavljanja službene dužnosti i njima je određen pritvor od 48 sati, preneo je danas Radio Kim.

„Dvojica osumnjičenih kosovskih muškaraca uhapšena su zbog ometanja i fizičkog napada na dva policajca dok su bili na dužnosti, pri čemu su dvojica policajca zadobila telesne povrede i ukazana im je medicinska pomoć“, stoji u izveštaju kosovske policije.

Napominju da je odlukom tužioca osumnjičenima određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati, a slučaj je pod istragom.

Radio Kim podseća da su, prema rečima očevidaca, A.M. i M.M. zastavljeni sinoć zbog rutinske kontrole, a pripadnici kosovske policije su im napisali kaznu zbog nevezivanja pojasa.

„Nakon što su zatražili da im kazna bude prevedena na srpski jezik policajac ga je upitao: ‘Da li znaš ti gde živiš?’, nakon čega su ga udarili“, kazao je za Kim radio očevidac koji je želeo da ostane anoniman.

Jedan od dvojice mladića, M.M, ima povredu ramena i nalazi se u bolnici u Gračanici, dok je A.M. nakon davanja iskaza u policiji, takođe upućen na bolničko lečenje.

Ispred policijske stanice u Gračanici sinoć se okupilo stotinak građana koji su tražili da prestane policijska brutalnost prema meštanima. Među okupljenima je bila i gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari