Određen pritvor u trajanju do 30 dana policajki koja je odavala podatke o Vučićevom kumu 1Foto: Ana Milošević/Danas

Policajki iz Valjeva produžen je pritvor u trajanju do 30 dana, potvrdio je za portal N1 advokat osumnjičene Branko Ivković. Prethodno, policajka je uhapšena i određen joj je pritvor od 48 sati zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj kada je podatke iz informacionog sistema MUP-a Srbije o nesreći u kojoj je učestvovao Nikola Petrović fotografisala i prosledila narodnoj poslanici Mariniki Tepić, saznaje N1.

„Drugi osnov za određivanje pritvora je uticaj na svedoke, on je odbačen. Pretpostavka nevinosti je potpuno bačena pod noge, ne postoji više u Srbiji“, istakao je advokat Ivković za portal N1.

On je naglasio da ovo delo nije zloupotreba službenog položaja.

„Ovakva odluka je totalni nonsens jer žena nikada nije osuđevana, ima besprekornu karijeru“, naglasio je Ivković.

U rešenju Sektora unutrašnje kontrole MUP-a Srbije, u koji je N1 imao uvid, navodi se da je ovlašćeno lice Marija Atanasković, a po odobrenju javnog tužioca posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Milana Šućura u predistražnom postupku protiv osumnjičene za izvršenje krivičnog dela zloupotreba službenog položaja donela rešenje o zadržavanju u pritvoru od 48 sati i to od 3. jula u 17.50, kada je i uhapšena, odnosno kada se odazvala na poziv.

Podsećamo, kako je navedeno u obrazloženju rešenja o određivanju pritvora, policajka je osumnjičena da je zloupotrebila službeni položaj tako što je 14. 6, „iskorišćavanjem službenog položaja u toku radnog vremena, koristeći svoju prsitupnu šifru, pristupila Jedinstvenom informacionom sistemu MUP-a Srbije, aplikaciji ‘Dnevnik događaja’ i izvršila pregled događaja u kom su sadržani svi podaci i činjenice događaja od 6.3.2023, a odnose se na saobraćajnu nezgodu u kojoj je jedan od učesnika i Nikola Petrović“.

Ona je, kako se dodaje, nakon toga navedeno odštampala na dva lista A4 formata, listove fotografisala mobilnim telefonom i prosledila Mariniki Tepić koja ih je 18. 6. objavila na svom Tviter nalogu.

Pritvor se, kako se dodaje, određuje zbog osobite okolnosti da će osumnjičena ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i da će u kratkom periodu ponoviti krivično delo.

Podsećamo, poslanica i potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić objavila je 18. juna na svom Tviter nalogu izveštaj o saobraćajnoj nesreći u kojoj je učestvovao kum Aleksandra Vučića, Nikola Petrović početkom marta ove godine.

U dokumentu MUP-a koji je Tepić objavila navodi se da je Petrović u trenutku sudara imao 0.41 promil alkohola u krvi, kao i da je bio pozitivan na kokain.

Podsetimo, Nikola Petrović učestvovao je u saobraćajnoj nesreći u martu u Užičkoj ulici na Dedinju u Beogradu. On je tada skupocenim automobilom išao sporednom ulicom, a kada je došao do raskrsnice sa Užičkom, saobraćajnicom sa prvenstvom prolaza, nije se zaustavio na znak, već je nastavio kretanje.

Tada je „meklarenom“ udario u „opel korsu“ u kojoj su bile dve žene. Oba automobila su od jačine udarca udarila u ogradu Doma Patrijaršije, a dve povređene žene su prevezene u Urgentni centar. One su tom prilikom zadobile lakše telesne povrede i puštene su na kućno lečenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari