Održan protest u Lazarevcu zbog nestašica vode 1Foto: N1

Protest građana i predstavnika opozicionih partija – „Lazarevac žedan vode i slobode“, održan je večeras u Lazarevcu, prenosi N1.

Kako je javio reporter N1, ispred zgrade Opštine Lazarevac okupilo se oko 200 građana Lazarevca.

Zahtev koji svi oni upućuju gradskim vlastima je rešavanje pitanja vodosnabdevanja u ovom gradu. Restrikcije vode su problem koji Lazarevac ima već više decenija, prema rečima građana, a posebno je učestao u poslednjih 15 godina. Pored toga što konačno žele da se reši pitanje vodosnabdevanja, oni takođe traže od gradskih vlasti da ih redovno obaveštavaju kada će se restrikcije dogoditi, navodi N1.

Zbor svega toga, građani traže i ostavku direktora komunalnog preduzeća u ovom gradu.

Skup su organizovale opozicione partije, i one su pozvale Lazarevčane da se okupe na trgu večeras  kako bi protestovali, zbog, kako kažu, gradska vlast zanemaruje problem koji postoji više decenija.

Zanimljivo je da je danas Lazarevac posetio i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji je obećao rešenje ovog problema. On je najavio da će Grad Beograd raspisati tendere za kopanje bunara koji bi trebalo u narenom periodu reše problem vodosnabdevanja.

Vesić je istakao da se ne može očekivati instant rešenje,a kao i da Lazarevac u narednih pet, šest godina treba da se osloni na bunare, sve dok ne bude izgrađena fabrika vode „Makiš 3“. Obećao je i ulaganje dodatnih sredstava i rešavanje ovog problema.

Lazarevčani su rekli da je poslednjih nekoliko dana, dok je na snazi bio crveni alarm, i kada su temperature bile preko 35 stepeni, oni nekoliko puta u toku dana nisu imali vodu. Poseban problem je što vode nema često uveče, onda kada se ljudi vraćaju sa posla i kada im je najpotrebnija tokom letnjih dana.

DS: Režim koji je ogrezao u kriminalu nema nameru da rešava probleme građana

Demokratska stranka (DS) saopštila je da je u Lazarevcu održan protest zbog toga što građani u „vrelo leto 2021. godine nemaju vodu“.

Navodi se da je to samo jedan od razloga zbog kog su građani nezadovoljni, „jer svima postaje jasno da režim koji je ogrezao u kriminalu čak ni nema nameru da se bavi rešavanjem problema građana“.

„Gospoda koja sede u opštinskim foteljama u Lazarevcu su puki eksponenti mafijaške organizacije koja je uzurpirala Srbiju, koje na te funkcije nisu postavili građani Srbije nego kao i sve naprednjačke kadrove njihov šef Aleksandar Vučić“, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da se nijedan problem, pa ni najsitniji lokalni komunalni, neće rešiti „dok mafija koja je uzurpirala Srbiju ne bude procesuirana“.

„Zbog toga će protesta u Lazarevcu, ali i u Srbiji, biti sve više. DS, kao i sve druge opozicione stranke, dužna je da sve svoje kapacitete i resurse stavi na raspolaganje građanima u borbi protiv kriminala koji je uzurpirao državu. Zajedno ćemo pobediti“, navodi se u saopštenju.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Održan protest u Lazarevcu zbog nestašica vode”

  1. Postoji veoma pouzdaono i najbolje rešenje snabdevanja vode Lazarevca iz sistema akumulacionog jezera Stubo Rovni za koje postoji dokumentacija.

  2. Zašto ovde nema Lajkovčana pošto se i jedno i drugo mesto snabdeva iz istog vodovoda koje se nalazi na teritoriji opštine Lajkovac, odnosno u Nepričavi? Stalna isključenja su prisutna i u jednom i u drugom mestu s tim što stanovnici Lajkovca plaćaju duplo skuplje istu vodu (preko 140 dinara po m3) jer je taj isti vodovod u vlasništvu JKP iz Lazarevca.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.