Održana komemoracija potpukovniku Dejanu Stanojeviću koji je poginuo u misiji UN u Kongu 1Foto: MOD

U Domu Vojske Srbije u Nišu danas je održan komemorativni skup u spomen potpukovniku Dejanu Stanojeviću koji je tragično nastradao u padu helikoptera u Demokratskoj Republici Kongu.

Načelnik Operativne uprave Generalštaba vojske Srbije Želimir Glišović istakao je da je potpukovnik Stanojević svojim vrlinama dao nemerljiv doprinos vojsci Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„Vojska Srbije van granica otadžbine upućuje samo najbolje, one koji će našu vojsku, državu i narod predstavljati u najboljem mogućem svetlu, u najtežim mogućim okolnostima“, rekao je Glišović.

U ime kolega iz jedinice od Stanojevića se oprostio komandant Drugog bataljona za elektronska dejstva potpukovnik Bojan Kocić.

Komemoraciji su prisustvovali članovi porodice potpukovnika Stanojevića, kolege i prijatelji kao i načelnik Generalštaba vojske Srbije Milan Mojsilović.

Potpukovnik Stanojević je rođen 22. decembra 1979. godine, a u vojsci Srbije je bio od 28. septembra 2002. godine.

Poginuo je 29. marta u padu helikoptera prilikom realizacije redovnog zadatka izviđanja iz vazduha u misiji UN u Kongu.

Vojska Srbije je njegovim odlaskom izgubila časnog pripadnika, vrsnog starešinu i eksperta jedinica za elektronska dejstva, navodi se u saopštenju.

Tokom bogate vojničke karijere više puta je nagrađivan i pohvaljivan, a iza sebe je ostavio suprugu i dvoje maloletne dece.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari