Održana sednica Saveta bezbednosti Kosova: Sve spremno za početak primene odluke o registarskim tablicama i ličnim dokumentima 1Foto: Pixabay/Leonhard Niederwimmer

Sve je spremno za početak primene odluke Vlade Kosova za promenu registarskih tablica gradova sa Kosova koje izdaju vlasti u Srbiji na „RKS“ tablice i zamenu ličnih dokumenata građana Srbije koji ulaze na Kosovo sa posebnom deklaracijom, saopšteno je danas posle sednice Saveta bezbednosti Kosova.

U saopštenju se ističe da su kosovske institucije „razvile sve tehničke i administrativne procedure za sprovodjenje tih odluka“.

Navodi se da je pomeren i rok za primenu nalepnica na registarskim tablicama vozila iz Srbije koja ulaze na Kosovo i da će važiti do 31. oktobra.

„Naše institucije su već razradile sve tehničke i administrativne procedure za sprovodjenje ovih odluka, te s tim u vezi uveravamo naše gradjane da postoji mogućnost zamene nelegalnih registarskih tablica, kao i prolazak građana na tačkama – graničnim prelazima brzo, nesmetano i u realnom vremenu“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari