Održane radionice za decu migrante koja borave u Prihvatnom centru u Vranju 1Foto: Fejsbuk/OŠ "Svetozar Marković" Vranje

U OŠ „Svetozar Marković“ realizovane su radionice „Srpski jezik kao strani“, namenjene deci migrantima iz Ukrajine i Rusije koja borave u Prihvatnom centru u Vranju, a upisani su u ovu i OŠ „Radoje Domanović“.

Pored učenika migranata, na radionice su dolazili i srpski đaci „koji su vršnjacima iz Rusije i Ukrajine pružali vršnjačku podršku u učenju srpskog jezika“.

„Kreativno osmišljen materijal koji je korišćen na radionicama je učenicima migrantima pomogao da steknu veću sigurnost u komunikaciji na srpskom jeziku. Za vežbanje i utvrđivanje obrađene leksike korišćen je oblik rada – igranje uloga – koji će pomoći učenicima da se bolje snađu u svakodnevnim životnim situacijama u školi, prodavnici ili kod lekara“, rekli su iz OŠ „Svetozar Marković“.

Radionice su održane od 16. do 20. januara, a realizovali su ih nastavnica srpskog jezika u OŠ „Svetozar Marković“ Žaklina Mladenovski, kao i učiteljica i učitelj u OŠ „Radoje Domanović“, Suzana Stoilković i Zoran Stanojević.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari