Učenici OŠ "Svetozar Marković" iz Vranja osvojili treće mesto na državom prvenstvu u streljaštvu 1Foto: Fejsbuk / OŠ "Svetozar Marković" Vranje

Učenici Osnovne škole „Svetozar Marković“ iz Vranja osvojili su treće mesto u konkurenciji pionira na državnom prvenstvu u streljaštvu koje je održano u Smederevu.

Vranjsku mušku ekipu činili su Strahinja Tasić, Vukan Đorđević i Petar Dimitrijević, a njihov mentor je Goran Jakovčevski, nastavnik fizičkog vaspitanja.

„Ovo je veliki uspeh škole i grada. Prvi put smo, juče u Smederevu, osvojili neko mesto, ali se svake godine redovno takmiče naši đaci, a nastavnici im razvijaju ljubav prema streljaštvu. U blizini škole je i streljački kljub čiji su naši učenici polaznici“, rekla je za Danas direktorka Osnovne škole „Svetozar Marković“ iz Vranja, Tijana Đokić.

Na takmičenju je učestvovalo 80 ekipa.

„Poslednjih godina smo osvajali i šesto i sedmo mesto, ni te uspehe ne treba zanemariti. Rad sekcija u školi je na zavidnom nivou, a, kao što je ovaj rezultat pokazao, sekcija streljaštvo je razvijena“, istakla je Đokić.

Viševesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari