Oglasila se medicinska sestra iz "Narodnog fronta" koja je uživo emitovala porođaj 1Foto: Printscreen/TikTok/čitalac N1

Medicinska sestra iz GAK „Narodni front“ koja je na TikToku objavljivala uživo sve što se dešava u operacionoj sali ove zdravstvene ustanove, oglasila se na Tik Toku i navela da je snimak nastao nenamerno.

„Želim da objasnim uživo snimak koji je emitovan sa mog profila u periodu od 04 do 05h dana 26.04.2023. Snimak je nastao nenamerno. U noćnom dežurstvu svi smo svesni da je zabranjena upotreba mobilnog telefona u sali, ali kako su nas pozvali za hitan carski rez, samo sam telefon ostavila prislonjen o rešetku za rukavice, nesvesna da se upalila kamera koja je prenosila uživo prenos na Tik Toku. Pre poziva u salu smo gledali Tik Tok i to je poslednje ostalo uključeno. Iz snimka se vidi da niko u sali nije bio svestan da odloženi telefon vrši prenos uživo“, napisala je i nastavila:

Ona je naglasila još jednom da je snimak nastao spontano.

„Osim pacijenta, vidim se i ja gde se spremam za operaciju i učestvujem u istoj. Ja se izvinjavam pacijentu kojoj je povređena privatnost, pacijentkinjinoj porodici kao i široj javnosti. Ja sam medicinska sestra – instrumentarka unazad 14 godina i ceo svoj radni vek gradila sam odnos između pacijenta i medicinske sestre na principima sestrinske etike i prema dobrim pravilima struke. Najiskrenije mi je žao što je nastao uživo prenos, jer moje aktivnosti na Tik Toku su bile usmerene uglavnom na moju porodicu, prijatelje i na edukativni sadržaj koji ni u jednom videu nije sadržao podatke o ličnosti niti bio u suprotnosti sa medicinskom etikom. Još jednom, ponavljam da mi je duboko žao i da se iskreno izvinjavam pacijentkinji, njenoj porodici, klinici koja me hrani, svim svojim kolegama, celokupnoj javnosti“, navela je ona.

Podsetimo, medicinska sestra iz GAK „Narodni front“ koja je na TikToku objavljivala uživo sve što se dešava u operacionoj sali ove zdravstvene ustanove je suspendovana.

Osim što je objavljivala instrumente koji se koriste u sali, ona je objavljivala i kako se daje anestezija, slike mama sa bebama, čak i momenat tek izvučene bebe, neokupane, nakon carskog reza.

Izvor: Nova.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari