Oglasila se škola iz Subotice o navodnim pretnjama učenika osmog razreda 1Foto: N. Kovačević

U subotičkoj OŠ „Sečenji Ištvan“ nisu želeli za Danas da govore o navodnim pretnjama koje je izneo učenik osmog razreda te škole, protiv koga je policija podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio delo ugrožavanje sigurnosti.

Škola se oglasila saopštenjem u kome se navodi da je nakon saznanja dobijenog od učenika te škole, a u vezi sa razgovorom koji je bio van škole i koji se odnosio na navodne pretnje, preduzela sve iz svoje nadležnosti.

„Odmah smo pristupili sakupljanju informacija i postupanju po Pravilniku o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje, te su naša saznanja prijavljena svim nadležnim organima u spoljašnjoj zaštitnoj mreži. Uključili smo Školsku upravu Sombor, MUP Subotica, CSZR Subotica, Dečji dispanzer Subotica. Preduzete su koordinirane aktivnosti Škole i spoljašnje zaštitne mreže gde svako preduzima korake iz svoje nadležnosti. Škola je preduzela i preduzima sve potrebne mere da i dalje bude bezbedno mesto za sve“, naveli su iz škole.

Kažu da nemaju pravo da iznose podatake bilo kog učenika ili zaposlenog jer bi time kršili ljudska prava i prava na zaštitu podataka ličnosti.

Zamolili su medije da ne šire neproverene informacije i paniku jer se time narušava ugled ove obrazovne ustanove i etiketiraju pojedinci, piše u saopštenju koje je potpisala direktorka Kristina Antal Dinčić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari