Oglasilo se tužilaštvo nakon železničke nesreće u Beogradu 1Foto FoNet: Marko Dragoslavić

Nakon nezgode železničke saobraćajne nezode dežurni javni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je izašao na lice mesta radi vršenja uviđaja i tom prilikom je naloženo dostavljanje izveštaja Uprave kriminalističke policije, saopšteno je iz ove institucije.

Pet učesnika nesreće zadobilo je telesne povrede, od čega dvoje teže telesne povrede, a troje lakše, a među kojima su mašinovođa i kondukterka.

Na licu mesta obavljen je razgovor sa mašinovođom „Srbija voza“ kao i sa mašinovođom „Cargo“ voza koji su učestvovali u nezgodi.

Naloženo je da se obavi razgovor sa otpravnikom stajališta „Pančevački most“ i otpravnikom stajališta „Vukov spomenik“.

Nakon dostavljanja izveštaja biće doneta odluka o eventualnom pokretanju krivičnog postupka protiv odgovornog lica za nastanak saobraćajne nezgode kojom je ugrožen železnički saobraćaj.

Nakon pribavljanja navedenih izveštaja i svega ostalog što je zatraženo, tužilaštvo će obavestiti javnost o daljem postupanju.

Kako su napomenuli iz tužilaštva, više odeljenja je radilo na događaju – Odeljenje za uviđaje, Odeljenje za požare, eksplozije i havarije, Odeljenje za krim. tehniku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari