Ogroman priliv vozila na graničnim prelazima, gužva do nedelje uveče 1Foto: Antonio Ahel ATA-Images

Na graničnim prelazima već se stvaraju povremene gužve koje se očekuju i ovog vikenda zbog priliva turista. Na Horgošu se čeka sat vremena, a na Gradini na izlazu iz zemlje dva sata, dok se na ulazu u zemlju čeka 30 minuta.

Od sinoć je ponovo ogroman priliv vozila sa obe strane srpsko-mađarske granice. Trenutno su zadržavanja oko 60 minuta i na ulazu i na izlazu iz zemlje, javlja RTS.

U proteklih 12 sati je bila velika gužva na Horgošu. Ušlo je 24.000 putnika u Srbiju u 85 autobusa i 6.500 putničkih vozila.

Ulaz i izlaz je ujednačen – i onih koji tranzitiraju kroz Srbiju, i onih koji se vraćaju sa godišnjih odmora ili domovina.

Velike gužve su i na susednim graničnim prelazima, Horgoš dva i Bački vinogradi. Tamo se čeka oko dva sata da bi se ušlo i izašlo iz zemlje. Koliko se čeka na našim terminalima, toliko je potrebno da bi se stiglo i do mađarskog prelaza Reske.

Gužve će sigurno trajati do nedelje uveče, pa se građanima preporučuje da koriste alternativne granične prelaze, iako će i na tim prelazima biti pojačan saobraćaj.

Gradina – ujednačena frekvencija saobraćaja na ulazu i izlazu iz zemlje

Na Gradini se čeka na izlazu iz zemlje dva sata, a na ulazu u zemlju pola sata.

Iz zemlje je preko tog graničnog prelaza u protekla 24 sata iz zemlje izašlo 17.500 putnika, a u zemlju ušlo 17.000. Ti podaci pokazuju da je ista frekvencija saobraćaja i na ulazu i na izlazu iz zemlje.

Očekuje se da će u narednih nekoliko dana biti velike gužve. Zato je jedan od saveta da se na put krene radnim danima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari