Oko hiljadu zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite u Beogradu imunizovano 1Foto: Bojan Cvejić

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu grada Beograda Nataša Stanisavljević izjavila je danas da je već imunizovano oko hiljadu zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite u Beogradu i naglasila da je važno da se nastavi sa imunizacijom zbog njihovog kontakta sa korisnicima.

Ona je istakla da su to, pre svega, gerontodomaćice, vaspitači u Prihvatilištu za decu, negovatelji u Prihvatilištu za odrasla i stara lica kao i vaspitači i radni terapeuti u dnevnim boravcima za decu sa smetnjama u razvoju.

„Oni su tokom cele epidemije virusa korona bili u kontaktu sa korisnicima i vodili brigu o njima. Odužujemo im se tako što smo zakazali termine da se oni prvi imunizuju. Oko hiljadu zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite na teritoriji Beograda se već imunizovalo. Oni su iskazali interesovanje za vakcinu „sinofarm”, kojom su i vakcinisani. Danas će biti vakcinisano oko 150 zaposlenih, koji su se opredelili za vakcinu „sputnjik”, rekla je Stanisavljevićeva za K1, a prenosi Sekretarijat za informisanje grada Beograda.

Ona je istakla da je veliki odziv zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite, što pokazuje da se vodi računa o korisnicima.

„Pokazali smo da Srbija i Grad Beograd vode računa o prioritetnim grupama. Na Sajmu je odlična organizacija i sve se veoma brzo odvija. Mnogo ljudi je uključeno u ovu organizaciju i važno je da zajedno sarađuju i republički i gradski organi, kao i to da su građani zadovoljni nakon završene vakcinacije“, kazala je Nataša Stanisavljević i zahvalila svima koji su uključeni u ovu organizaciju.

Ona je naglasila da je u planu i otvaranje „Belekspocentra“.

„Očekujemo da ovaj centar uskoro bude otvoren. Grad Beograd je završio sve što se tiče samog opremanja „Belekspocentra”. Imamo 20 lekarskih kabina i 22 punkta za vakcinisanje. U toku su poslednje pripreme sa Ministarstvom zdravlja, koje će i odrediti datum otvaranja, o čemu ćemo obavestiti građane“, zaključila je sekretarka za socijalnu zaštitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari