"Oko sokolovo" od 1. juna na Zlatiboru, uskoro u centru javna garaža 1Foto: KJP "Zlatibor" (Ilustracija)

Vozilo i softver za primenu sistema „Oko sokolovo“ na Zlatiboru su nabavljeni, a elektronska kontrola parkiranja počinje 1. juna.

Pre početka funkcionisanja ovog sistema, biće obezbeđen dovoljan broj parking mesta na otvorenom i zatvorenom prostoru, navode iz KJP „Zlatibor“.

Parkirališta su raspoređena u tri zone. U ekstra zoni, cena karte je 100 dinara po satu, a crvenoj 50 dinara po započetom satu. Najviše parkirališta je u plavoj zoni gde cena karte košta 40 dinara po satu.

Iz tog preduzeća navode i da se i dalje radi na revitalizaciji postojećih i uspostavljanju novih parkirališta, kao i da se uskoro očekuje otvaranje javne garaže u centru Zlatibora koje će imati oko 200 parking mesta.

Za one koji se parkiraju na zelenoj površini ili trotoaru, i dalje će važiti kazna od 25.000 dinara, dok za nepropisno parkiranje na kolovozu, poslednjom odlukom lokalnog parlamenta, kazna je smanjena na 5.000 dinara.

Pravna lica će nepropisno parkiranje na kolovozu plaćati 20.000 dinara, a za parkiranje na trotoaru ili zelenoj površini čak 150.000 dinara, ali i kaznu ka odgovornom licu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari