Oko tri miliona građana nema validnu ulicu i broj 1Mesto napada Foto: Ulica bratstva jedinstva u Požarevcu

Usled neophodnosti što potpunije evidencije stanovništva Srbije, u čitavoj Republici se sprovodi niz mera a jedna od njih, Regionalna prezentacija projekta „Ažuriranje adresnog registra u Republici Srbiji“, održana je u Požarevcu.

Prezentacije se realizuju u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština. Ovo je zajednički projekat Ministarstava građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i državne uprave i lokalne samouprave i Republičkog geodetskog zavoda, a prati ga Kabinet predsednika Vlade RS.

– Ažuriranje adresnog registra u Republici Srbiji je izuzetno važno, jer više od tri miliona građana nema validnu ulicu i broj. Ideja je da damo priliku lokalnim samoupravama, da sve ono što godinama nismo radili a to je da imenujemo i dodelimo nazive ulicama i objektima, u kojim neko živi ili radi, rekla je između ostalog Svetlana Jovanović savetnica pri Kabinetu predsednice Vlade Srbije.

Republički geodetski zavod je angažovao mlade stručnjake, kako stvari stoje, projekat će biti gotov tokom juna meseca iako je planirano da se završi do septembra. Predsednik Skupštine grada Bojan Ilić je istakao da će Požarevac kao lokalna samouprava učiniti sve da što pre odgovori zahtevima projekta, u interesu građana ali i službi koje koriste te podatke poput Hitne pomoći, policije, lokalne poreske administracije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari