Više od 700 studenata predalo se juče pakistanskim snagama bezbednosti, kada je bio i krajnji rok za njihovu predaju koji je postavila policija, saopštili su zvaničnici. Trupe su prethodno izolovale oblast oko džamije, dan pošto je ubijeno 12, a ranjeno 140 osoba u sukobu policije i studenata u protalibanskoj džamiji u Islamabadu.

Više od 700 studenata predalo se juče pakistanskim snagama bezbednosti, kada je bio i krajnji rok za njihovu predaju koji je postavila policija, saopštili su zvaničnici. Trupe su prethodno izolovale oblast oko džamije, dan pošto je ubijeno 12, a ranjeno 140 osoba u sukobu policije i studenata u protalibanskoj džamiji u Islamabadu. Juče rano ujutru vojnici su postavili bodljikavu žicu u okolnim ulicama blizu džamije, gde su se naoružani studenti zabarikadirali. Takođe, na snazi je policijski čas, dok je studentima u Crvenoj džamiji naređeno da polože oružje i da se predaju. Sveštenici koji deluju kao posrednici u krizi tokom cele protekle noći imali su razgovore sa obema stranama, ali nema naznaka napretka.
Pakistansko ministarstvo unutrašnjih poslova optužilo je čelne ljude džamije za izdaju i da „nanose štetu slici islama“. Pakistanski ministar unutrašnjih poslova Zafar Igbal Varjah izjavio je da su vojska i paramilitarne jedinice zauzeli pozicije u okolini kompleksa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari