Olenik: Lekarska komora treba da saopšti stav o lekarima koji ne žele da se vakcinišu

Ostavite komentar


  1. „Gde je tu logika i Hipokratova zakletva?“

    Pa upravo tu je i logika, a i Hipokratova zakletva. Ne ubrizgavati ni sebi ni drugima nesto sto nije dovoljno provereno i za ciju bezbednu upotrebu su potrebne godine ispitivanja. Ne nekakav instant politicki lex specialis i ovakvi potparoli koji ce ga braniti. Samo logika i nauka.

    1. Samo logika i nauka. A o tome diskutuju obucari, inžinjeri, pekari, psihijatri i ostale neznalice. Pametni ljudi, pismeni i nepismeni, treba da slušaju one koji se time bave.

      1. Naravno. Sve sto sam naveo dolazi upravo iz usta lekara i onih koji se time bave. A i odbijanje vakcine, upravo tih ljudi od struke, dovoljno govori bez ijedne reci.

  2. Сад још треба лекари некоме да се правдају зашто користе своје људско и уставно право да нико не може задирати у њихов физички интегритет(тело), без њихове дозволе и сагласности. Треба извршити хитну проверу где је, када и како овај пацијент завршио правни факултет.

    1. Ovaj je poput antibiotika. Stručnjak širikog spektra. Napada lepezu od Vučića do Grigorija. Ima više prostora u medijima nego neki pametni ljudi.

  3. Pre avega, i Ministarstvo zdravlja i nadlezne komore lekara i medicinskih sestara treba da daju informaciju o procentu vakcinisanih zdravstvenih radnika ove sezone protiv gripa. Ta vakcina je zakonom obavezna za zdravstvene radnike, u cilju zastite i njihovih pacijenata.

  4. Razumem da ovaj lik , koji se predstavlja da je „advokat za ljudska prava!“uživa u ulozi pacijenta, ali bi trebao da pročita (ako nije, a izgleda da nije) sva međunarodna pravna akta o ljudskim pravima i naravno Ustav ove zemlje čiji je državljanin (nadam se), pa onda da nam popuje o „spasavanju naših života“. A sudeći po spoljašnjem izgledu da i ja njemu dam savet besplatan, da malo povede računa o svom imunitetu i sve će biti u redu.

    1. Ajde ti „stručnjače” za pravo da nam objasniš šta to piše u međunarodnim pravnim aktima i Ustavu Republike Srbije što daje za pravo da se doktori ne vakcinišu? Zamolio bih i tebe i ostale ravnozemljaše da se bave temama o kojima znaju nešto, ako postoje, a da ne komentarišu nešto ššto niti su pročitali niti su u stanju da shvate pročitano.

      1. Не постоје докази да је земља лоптстог облика, а још мање има доказа да се људска посада спустила на Месец – нека докажу ако могу. Ја не знам ни дал је Земља овална нит дал је равна, нит дал су били на месецу али нисам ВЕРНИК ни једне от тих вера. Кад пруже доказе, који су за свакога провњрљиви и у које се свако лично може осведочити онда ћу да прихватим, до тад, ако ћу у шта да верујем онда ћу да верујем у Бога а не у НАСА-у

  5. Lekarska komora se bavi skupljanjem članarine, brojanje bodova sa simpozijum i kongresa i ćutanjem.

  6. Ma šta se ovaj ništak meša u medicinu,i provatan život ljudi,a DANAS to i štampa.

  7. Sinoc sam gledala gospodina , nije bio los, ima dobre stavove ali ne bas sve, ali za ovo BRAVO gospodine i za pomoc u vidu advokatske pomoci gradjanima na KiM i to besplatne BRAVO . Ne secam se zbog cega mi s enesto prosli put nije svidelo u vezi Vasih izjava, ali stalozeno i mirno bice nesto od Vas , malo se salim , iako ste opozicija ,ali eto takva opozicija treba da bude, kao Olenik i imace prodju kod obicnih gradjana.

    1. Mozda ce ovakvi imati prodju kod Vas. Kod mene bude zelju da napuceni vlada dok je ziv.

  8. Cinjenica je da se zdravstveni radnici ne vakcinisu protiv gripa . Napravite anketu naravno ako budu iskreni videcete da se skoro niko ne vakcinise a kod opste prakse dolaze stari koji su mozda vakcinisani ali mozda i nisu .

  9. Koji bezobrazluk,odmah dati otkaz ovom necoveku.Svako ima pravo na telesni integritet,ako ne veruje u nesto nece to ni primiti.A vi dragi gospodine izvolite ako crte i pet da primite,mi vam NASE ustupamo.Ko vas placa,Fajzer,Moderna,……

    1. Covek je trazio da se objasni nesto sto se provalaci godina kroz narod, svi pricaju o vakcinaciji a lekari koji lece ne zele da se vakcinisu ili ih je jako mali broj , svi dolaze kod vecine nevakcinisanih na lecenje , hoce logiku na videlo od strane lekara i lekarske komore, sta tu ima cudno ?. Zeli i narod da zna , ipak oni imaju veca saznanja od naroda makar po tom pitanju i zasto ne bi podelili svoja saznanja ili uverenja sa narodom koje inace lece.
      To vam je isto kao recimo kod dr Seklera doduse on je veterinar ali veterinari su savsreni doktori mogli bi biti i za ljude bolji od mnogih, recimo imate Ovna i i ovce i recimo pojavi se neka bolest kod ovaca i on vakcinise sve ovce u toru sem tog ovna , pa naravno da se nece razboleti ovan kada su sve ovce vakcinisane ali neka izadju da kazu da li je u tome stos sa vakcinama ili je nesto drugo u pitanju , nista tu nema za ljutnju samo se trazi kao i uvek po obicaju ISKRENOST. Biti ISKREN nije tesko .

  10. Ovaj čovek me oduševljava, toliko voli da se promoviše i pametuje da je tu nenadmašiv, sve zna i u sve se meša, proglasio je sebe advokatom za ljudska prava i zastupnikom žrtava sa Kosova, šta više od njega nećeš da čuješ, verovatno se nada da Vučić redovno prati njegove objave i ponudi mu da zameni Čomićku, kaže ‚‚lekari masovno odbijaju vakcinisanje‚‚ – odakle mu sad pa to, kada ih je to anketirao i klasifikovao, šta sve neće da izmisli samo da se samo malo pojavi u javnosti, saši jankoviću bi trebalo zabraniti da se uopšte bavi politikom kada je ovom tipu dopustio da ga zastupa pred sudovima…

  11. Покренути питање корумпираности фармацеутске индустрије и лекарска комора да се изјасни о корумпираним лекарима. Нико не спори принцип имунизације и вакцинације. Спорна је корумпираност покварењака из фармацеутских гиганата који су спреми на све да би дошли до профита. Сасвим је природно да се поверење изгубило и док се поверење кроз поштење, искрене и добре намере не поврати – број људи који ће одбијати сарадњу са поквареним и корумпираним системом ће бити све већи.

  12. Bilo bi super kad bi vakcinacija onemogućila zarazu virusom, ali to nije slučaj, naučnici kažu da vakcinisane osobe mogu da se zaraze i da šire zarazu, kao i osobe koje su prebolele virus, bez obzira što imaju prirodni imunitet, koji je kvalitetniji od vakcinalnog. Vakcinacija će ublažiti težinu kliničke slike zaraženih, ali neće sprečiti širenje virusa u populaciji.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.