Olenik: Nema spavanja, Vučić se uplašio masovnih protesta, pokušaće opet da usvoji zakon

Da li je obrazloženje Aleksandra Vulina o povlačenju novog zakona o policiji iz procedure potvrdilo namere režima da legalizuje primenu sile na demonstrantima

Ostavite komentar


  1. Pa gotovo iste a često i čak i mnogo oštrije odredbe u zakonu imaju gotovo sve države sveta, na čelu sa EU i Amerikom … Kamere u Londonu, Parizu, Njujorku i ostalim gradovima sveta su OK a u Beogradu nisu?

  2. @Fikus Ako sve države sveta odluče da u svoj želudac stavljaju izmet ja im se neću pridružiti a Vama ostavljam pravo izbora

  3. Sve stoji, samo nije tacno da je u Rusiji na vlasti represivni rezim. Svaka zapadna demokratija bi se branila na isti nacin.

  4. Fikus: Ali u tim državama ne može neovlašćeno da se koriste snimci. Ne odlučuje predsednik koji će snimci da se puste a koji ne. Dozvoljeno je snimanje policije ako pekorači ovlašćenja. I taj snimak važi na sudu.
    I najvažnije: u policijskim uniformama su policajci a ne mafijaši i koljači kojima rukovodi predsednik i ministar policije.

  5. Mi smo građani koji zaslužuju pažnju i naši protesti nisu nasilni već mirni i dostojanstveni.

  6. Tokom julskih demonstracija?, da li stvarno neko veruje u ovo?, demonstracije je trebalo bi biti nešto drugo od ovoga, ovo liči samo na bledu kopiju koja nije vredna pomena. Za početak treba te priznati da vas je taj Vučić razorio da bi ste od nečega krenuli, ovako slaba vajda

  7. Izjavljujuci da te bas briga za zastitu privatnosti jer nemas sta da krijes je isto kao da kazes da te bas briga za pravo slobode govora jer nemas sta da kazes. (parafraza izjave Zan Misel Zar-a/Jean Michel Jarre)
    Glavni problem savremenog drustva/drzava je invazija na privatnost pod izgovorom zajednickog intresa i sprecavanja kriminaliteta, terorizma. Medjutim tajnost i zastita kao i svrha koriacenja skupljenih informacija ostaju pod velom bezbednosne ili drzavne tajne. Problem cesto nije upotreba vec nedostatak kontrole i zloupotreba informacija od strane grupa na vlasti u svrhu osvajanja, zadrzavanja i kontrole vlasti (sporovodjenja) i/ili ostvarivanja dobiti. Posledice zloupotrebe su ozbiljne i mogu biti u licnoj, grupnoj, politickoj, sociloskoj finansiskoj, itd. sveri. Da li neko veruje ministru da je: zakon njegov, da ga on povlaci, da li mu iko ista veruje (sem tetke). Pitanje sta AV radi i kakve veze ima njegova molba sa zakonsko-utsavnim regulativima funkcije predsednika su posebna pitanja.

  8. Svi oni koji se zalažu za ulazak u NATO i dodvoravaju se i služe interesima zapada ,protiv srpskog naroda i Srbije pa žele krv na ulicama ne bi li tako došli na vlast bez izbora . Takvi trebaju dobiti debele batine na toj istoj ulici bez pardona . Isto kao i na protestima u Francuskoj ,Nemačkoj,Americi gde izlazi i policija i vojska sa dugim cevima i gde demokratski mlate i trpaju na robiju. Tako treba i ovde pa i gospodin advokat koji prosipa nestine o političkim ubistvima ,trovanjima i koje čemu . Politika se vodi u parlamentu i na izborima a ne na uluci za rad nečijih ličnih ili anti državnih interesa . Država ima pravo da štiti svoj interes svim sredstvima i po svaku cenu onog trenutka kad počnu da se narušavaju interesi većinskog dela stanovništva koji su na parlamentarnim i predsedničkim izborima izabrali svoje predstavnike i dali im mandat da vode državu do sledećih izbora .

  9. Sve je ovde naopako. Nema snimanja lekara, ni profesora, ni policajaca, ni sudija, ni vaspitačica itd. Ono što je JAVNA FUNKCIJA mora biti JAVNO. Narod vas plaća i njemu treba da odgovarate i ima pravo da zna šta radite. Ko me se ne svidja može da izadje da pojača ekipu.

  10. Vučić se ozbiljno igra sa dostojanstvom i pravima ovog naroda,nesvestan da Srbi na kraju uvek izbore pravo na slobodu,bilo kog oblika!Istorija nas tome uči i uvek se ponavlja,nijedna tiranija na ovom svetu nije opstala,pa neće ni ova!

  11. @ Boca68 – Bog te mazno, da sam juce umro ne bih ovo znao. Puno ti hvala, bas si me edukovao.

  12. Količina izrečenih besmislica i poluistina, obrnuto je proporcionalna podršci građana trenutnoj vlasti. Nikako to da shvatite, kao aksiom. Znate li šta je aksiom?

  13. Šta reći. Da opozicija napiše Zakon a ova skupština da ga usvoji, a ne ni tada Zakon nije dobar, jer ga je usvojila ova Skupština. Koje licemerje.

  14. Tako vam i treba kad ste dozvolili da dodju na vlast.Verovatno ste bili zauzeti prodajom reklamnih sekundi.

  15. Fikus
    23. septembra 2021. u 19.55
    Pa gotovo iste a često i čak i mnogo oštrije odredbe u zakonu imaju gotovo sve države sveta, na čelu sa EU i Amerikom … Kamere u Londonu, Parizu, Njujorku i ostalim gradovima sveta su OK a u Beogradu nisu?

    Nigde u svetu osim Kine i Rusije nema biometrichnih kameri.

  16. Pa kada neko ovako skolovan i obrazovan a zanat ispekao u JUL u pored Mire Markovic pokusa da izmisli toplu vodu i provuce neki nebulozan zakon sreca da ima jos uvek iole oametnih ljudi koji mogu takve nebuloze da sprece jer sto kako kazu jedna budala xna da uradi to onda ni deset pametnih ne mogu popraviti !!!

  17. Neprijatno je slušati ovako ostrašćene i agresivne ljude, koji bi normalnim, uljuđenim govorom mnogo bolje rekli šta imaju da kažu. Na žalost, na javnoj sceni ima previše mržnjom upropašćenih ljudi, koji svojim ispadima ničemu ne doprinose, osim trovanju javnosti.

  18. „Masovni protesti“ smešno. Zar je par hiljda masovnost. Moze biti masovnine ako se u tih par hiljada infiltrira par desetina hiljada pristalica mira, pa da vam sabotira protest iznutra. Evo ja prvi na mašim „masovnim“ se prikljjčujem špijuniram iznutra i da snimam Vas.

  19. Pravo pitanje je zasto niko nije odgovarao za prebijanje gradjana 7.jula 2020.god.u BG,NS i KG.Naravno niko nije istrazio do kraja koriscenje kamera za prepoznavanje lica.Niko nije odgovarao za hapsenje gradjana koji su nezakonito uhapseni i niko nije znao danima gde se nalaze.Samo ovo isterati do kraja.

  20. Situacija oko KiM je uzrokovala odgodi zakona ..državi nije u interesu da ima problem na ulici u ovom periodu..ne znam kakav je zakon ali ovakvoj opoziciji nošta ne vereujem ..

  21. Pitanje za Bocu68: ko je od legalno izabranih poslanika u skupstini tvoj predstavnik? Kebara ili Langura?

  22. Nesmijes tuc one koji se dodvoravaju zapadu i Americi…onda je to teror…to su njihovi konjusari i sudice vam u Briselu

  23. „Njima srpske glave nisu bitne…“ nisam znao da je Srbija postala jednonacionalna država.

  24. Promene su potrobne al ne samo zakona vec i primeni istog ali pre toga su potrebne i druve promene a nacrt zakona pisati,zasto pa neke zemlje EU imaju jako dobre zakone prepisati kao magistarski rad zar to nije legalni? Nisu li to cak i neki strucnjaci radili.

  25. Bilo bi dobro skloniti omladinu sa ulice i malo ih privići na rad. Svoju energiju troše na razbijanje dečijih igrališta po parkovima , drogiranjem i qlkoholisanjem, kao i vandalizmom po utqkmicamq.

  26. Da li Vi gospodo iz list čitate materijal,pre nego ga objavite?
    Ovo što vi objavljujete je smešno,u najmanju ruku.Čitam sada-Vučić se plaši protesta…od koga?Ko će da protestuje…Đilas i saradnici sa familijama..jedino tako može da ima ljudi…A što se tiče „brata Sija i Putina“…gospodo,iz lista,pročitajte prvo koliku podršku naroda imaju,pa onda pišite gluposti.Pozdrav

  27. Za Železnog kulaka-Bratanče..da ne bi možda da vidiš snimak iz ginekološke ordinacije ili iz stomatološke…a možda snimak sa sastanka BIJE..ili VBA…ne lupaj gluposti..to tebe mžne treba da zanima

  28. Ovaj minorni politicar i anonimni advokat pokusava da se preko politike promovise kao advokar nesuvislim komentarima koji izazivaju podsmeh i sprdnju pa tako tvrdi da se Vucic uplasio i zahtevao povlacenje zakona.
    Ti druze i.kolega nisi dorastao da analiziras razloge jer tvoja razmislhanja su.detinjasta iii paragraziranje uputstva tvojih mecena iz NVO teroristickih zapadnih zemalja .prema Americkom zakonu o.NVO da ima dejstvo u ysrbiji ti.bio bio kvalifikovan.kao strani.agent.
    Idi.dete nauci prava dokazi se u toj oblasti pa zatim se edukuj da je.otadjbina iznad dolara zapada koji.te finansiraju. Tuzno dokle si.kao covek i advokat sebi dozvolio da napadom na Vucica doziv haos i.nerede manipulacijom sa pismenima i ostrascenima….

  29. Ako zakon nije dobar ide na doradu…A Vi svi,dame i gospodo,iz ovog listića i svi ostali-VLAST SE OSVAJA IZBORIMA A NE NA ULICI…VUČIĆ SNIZI CENZUS SA 5% NA 3%…A OVI IZ ŽUTE PARTIJIČICE I SVIH FRAKCIJA NI TO NE MOGU DA PREĐU I UĐU U SKUPŠTINU…LOPOVLUK SE NE ISPLATI

  30. Za ovog sa nadimkom „Zakon“..pitanje-Koji teror i diktatura?Da li ti uopšte znaš definiciju svega toga ili lupaš gluposti?Ja ću ti reći-Lupaš kao otvoren prozor na promaji

  31. Samo da dopunim komentar ovome sa nadimkom „Zakon“-kad predsedniku pomeneš porodicu (ženu,decu),majku,oca,nazivaš ga svakakvim nadimcima i pri tom ne budeš uhapšen,to je demokratija…U Americi,čik ako smeš,kaži nešto lično protiv predsednika..pomeni mu u negativnom kontekstu porodicu,roditelje,preti mu ubistvom..i slične baljezgarije…NEĆE TE BITI..BUDI SIGURAN,CIA I FBI TE HAPSE KAO JEDAN I JEDAN

  32. Za ovog sa nadimkom „Ja“-u BG…ona trojica u parku koje je tukla policija…malo pre toga..ti isti „mirni“ gradjani su gadjalu policiju kamenicama ispred skupštine,a kasnije po gradu,razbijali stakla na vozilima,kad ih je pojurila policija,seli su na klupu u parku i pravili se kao da se ništa desilo nije…u Novo Sadu,polomljena stakla na zlatari i na još nekim objektima,u Kragujevcu isto ili slično…
    Ako je to Vaša definicija mirnih protesta…kakvi bi bili nasilni?

  33. Da je umesto Rusa i Kineza spomenuo Amere,Nemce,Francuze o privatnim policijskim odredima,logorima i unistavanju drugih drzava tada bih znao da nije dobio lovu da laze za medalju

  34. Bulaznite,i treba Vas tući,Vi da razbijate i lomite a ja da plaćam porez i umesto da se grade škole i putevi i da se pomogne sirotinji ,opet treba da se pravi isto.Izadjite na izbore mangupi i osvojite vlast ali,narod Vas neće.Živela SRBIJA

  35. Ne treba njima ni zakon ni ustav,oni rade šta hoće,videlo se to na zadnjim demostracijama

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.