Olivera Kovačević: I ja i RTS ćemo tužiti Acu Lukasa 1Foto: Media centar Beograd

I RTS i ja ćemo tužiti Acu Lukasa. Na ovaj način ćemo mu omogućiti da na sudu dokaže svoje tvrdnje, kaže za Danas Olivera Kovačević urednica zabavnog programa RTS-a, povodom krivičnih prijava koje je najavio pevač Aca Lukas protiv nje i generalnog direktora javnog servisa Dragana Bujoševića.

Folker je u medijima otvoreno izražavao nezadovoljstvo jer nije pobedio na Pesmi za Evroviziju a sada je otišao korak dalje, tvrdeći da su SMS glasovi u finalnoj večeri ukradeni, kao i da su dvoje navedenih koje namerava da tuži – uticali na žiri da ne glasaju za njega.

– Podnećemo krivičnu prijavu protiv rukovodioca Radio-televizije Srbije, urednice zabavnog programa Olivere Kovačević i generalnog direktora Dragana Bujoševića zbog krađe glasova. Pouzdano znamo da je pokradeno više od polovine glasova, ako ne i troduplo SMS-ova koji uopšte nisu prikazani. Treba da se svi glasovi prikažu javno. Da se sabere koliko je ko dobio. Da se prikaže koliko je ukupno stvarno bilo SMS poruka, nakon čega će se dokazati da se cifre ne poklapaju. Poruke su navodno išle u humanitarne svrhe? Čije? Možda, u humanitarne svrhe Dragana Bujoševića i Olivere Kovačević i organizovane kriminalne grupe članova žirija, koji će svi pojedinačno dobiti krivične prijave zbog dogovaranja i igranja sa karijerama pevača i učesnika – rekao je Lukas za jedan tabloid.

Međutim, danas se oglasila kompanija Komtrejd zadužena za obradu SMS glasova, negirajući navode pevača.

“Softver koji služi za tu svrhu zbraja glasove automatski, bez mogućnosti da ljudski faktor utiče na statistiku poslatih SMS poruka i krajnji zbir glasova. Glasanje je bilo regularno i transparentno”, poručili su iz Komtrejda.

U ovoj kompaniji naglašavaju da su spremni da na zahtev nadležnih organa predaju rezultate glasanja na proveru. Dodaju i da se isti ovi podaci mogu pronaći kod mobilnih operatora preko kojih su gledaoci glasali.

“Deo cene SMS poruke gledalaca će biti prosleđen RTS-u nakon što se početkom aprila dobije zvaničan izveštaj za mesec mart od mobilnih operatora o ostvarenom prihodu po ovom osnovu”, zaključuje se u saopštenju Komtrejda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari