Olivera Kovačević objasnila: Na čiju kartu je Borko Stefanović išao sa njom na Bečki koncert? 1foto privatna arhiva

Tradicionalnom koncertu Bečke filharmonije prisustvovale su, kao i svake godine, ličnosti iz Srbije. Međutim, u Zlatnoj dvorani Muzikferajna primećeni su zajedno Olivera Kovačević, odgovorna urednica zabavnog programa RTS-a i narodni poslanik i potpredsednik SSP-a Borko Stefanović.

Pomenuta scena izazvala je buru u javnosti, uz postavljanje pitanja kako su dobili ulaznice za ovu svečanost, i da li je novinarka zloupotrebila službeni položaj.

S tim u vezi, urednica zabavnog programa RTS-a objasnila je za Danas da joj je Evropska radiodifuzna unija (EBU) poslala pozivnicu na njeno ime, u šta je bila uključena i pratnja, tako da troškovi pozivnice ne postoje, pa budžet RTS, niti države nije oštećen.

„RTS ima višegodišnju saradnju sa EBU, a Zabavni program godišnje prenosi više koncerata klasične muzike iz evropskih prestonica, učestvuje na dve Pesme evrovizije i slično. EBU je za ovogodišnji novogodišnji koncert u Beču poslao pozivnicu meni, na moje ime plus pratilac“, pojasnila je Kovačević.

Kako ističe, generlni direktor nije želeo da ide, iako mu je ta opcija bila ponuđena više godina.

„Urednica muzičke redakcije je dobila poziv pre 2-3 godine. Dakle RTS nema dve karte godišnje za ovaj koncert, već isključivo stiže pozivnica na ime urednika ili nekog od menadžmenta. Pre toga EBU traži zvaničnu biografiju i opis posla ukoliko RTS pošalje zahtev za nekog posebnog“, predočila je urednica zabavnog programa.

Kritike iz Upravnog odbora

Predrag Azdejković, član Upravnog odbora RTS-a, na svom Tviter profilu objavio je da je RTS dobio dve karte za Novogodišnji koncert Bečke filharmonije, uz sliku Olivere Kovačevič koja sedi kraj Borka Stefanovića.

Ovom prilikom Azdejković je prokomentarisao: „Pa da vidimo ko su predstavnici RTS… Hm, urednica zabavnog programa Olivera Kovačević i njen dečko!“.

Podsećamo, ovo nije prvi put da su pojedini iz UO RTS-a „kivni“ na Oliveru Kovačević.

Predsednik Upravnog odbora RTS-a Branislav Klanšček se u saopštenju za javnost ispred UO RTS “u potpunosti ogradio” od izjave odgovorne urednice Zabavnog programa Olivere Kovačević date na Vikend medija festivalu u Rovinju, gde je rekla da će „oslobođenje RTS sačekati glasanje građana, ali očito se to njima sviđa”.

Iako je tada tvrdio da je ceo UO stao iza njegovog saopštenja, članovi su izjavili da to nije tačno, te da su ga samo pročitali.

Kada je reč o ovom slučaju, urednica zabavnog programa Olivera Kovačević u tom trenutku nije želela da komentariše Klanščekovo saopštenje ispred Upravnog odbora, dok generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević nije odgovarao na pozive i poruke Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari