olivera yekićfoto FoNet Milica Vučković

Savet REM-a sinoć je doneo odluku o obustavi rada navodeći kao razlog pritiske i ugroženu bezbednost zaposlenih od strane nezavisnih medija, opozicionih stranaka i nevladinog sektora. Na pitanje ko ih konkretno ugrožava, predsednica Saveta REM-a Olivera Zekić kaže da smo je pomešali sa nekim, da ona nije Obućina, te da mediji Junajted grupe “ucenjuju i siluju” REM.

– Ne sećam se da sam se žalila da sam ugrožena, pomešali ste me sa Jelenom Obućinom. A ovde uopšte nije reč o meni, nego o Regulatornom telu za elektronske medije, koje mediji u vlasništvu Junajted medije, bukvalno ucenjuju, siluju, i očigledno nameravaju to da rade sve dok Nova S ne dobije frekvenciju. No, kako i ja i REM dosta nezgodno reagujemo na siledžije i silovatelje, plašim se da im ovaj put to neće proći – kaže Zekić.

U saopštenju Saveta REM-a sinoć je navedeno:

„REM je godinama unazad izložen pritiscima dela opozicionih političkih stranaka, nezavisnih medija i dela organizacija civilnog sektora koji direktno ugrožavaju njegovu nezavisnost u radu. Međutim, nakon što na Konkursu dozvolu nisu dobile televizije N1 i Nova S, pritisci kojima je REM izložen mogu se uporediti sa direktnim pozivanjem na linč cele institucije i pojedinaca u njenom sastavu“, navodi se u saopštenju ovog tela.

Zekić je za Danas istakla da je obustava rada zakonita, jer imaju odluku sindikata, kao i da će sa radom početi kada se pronađu odgovorni za crtanje kukastog krsta na zgradi REM-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari