Olja Bećković: Iskašljavamo otrove, a mislimo da govorimo 1Olja Bećković Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Olja Bećković iznela je svoje utiske o karakteru društva, medija, opozicije i vlasti u intervjuu za magazin Karakter.

“Tako se nekada govorilo osobi koju je nemoguće usrećiti. Moj utisak je da smo postali isto društvo kakva nam je i zemlja – unesrećeno. Zemlja nam je zagađena najrazličitijim otrovima, bukvalnim, koji dolaze iz zatrovanog vazduha i još bukvalnijim, koji izlaze iz naših duša kroz otrovana pluća. Iskašljavamo otrove, a mislimo da govorimo. Misli su nam se pretvorile u olovo, a reči u arsen”, ocenila je Bećković za magazin Karakter.

Prema njenom mišljenju, najveći broj medija je zamenio kontejnere.

“Umesto da pronađe rešenje za prepunjene kontejnere širom Srbije, neko se dosetio da umesto da uloži u kupovinu novih kanti za đubre, pokupuje najveći broj medija ili uspostavi kontrolu nad njima i pretvori ih u idealna mesta za skupljanje i prosipanje najraznovrsnijeg đubreta”, navela je Olja Bećković.

Ona je sa očiglednom dozom ironije opoziciju u Srbiju nazvala nevidljivom silom, a opozicione lidere okarakterisala kao bogove.

“Nikada jača. Nikada udruženija. Nikada moćnija. Nikada opasnija za opstanak aktuelne vlasti. To je jedini utisak koji bi se mogao steći ukoliko snagu opozicije merimo količinom bojnih otrova koje vlast koristi protiv vođa i pristalica opozicionih stranaka i pokreta. Nema ih u parlamentu, nemoguće je videti ih na nacionalnim frekvencijama, uz cinične izuzetke. Ali na svakoj od tih tribina vladajuće stranke se samo o njima govori. Od kako je sveta, jedini primer da se neko toliko često pominje, a da se u isto vreme tvrdi da ne postoji – bio je Bog”, rekla je Olja Bećković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari