Omiljena "narodna doktorka" u ulozi SNS poslanika: Kako je dr Nada Macura skrenula pažnju na sebe tokom rasprave o smeni Baste? 1Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Doktorka Nada Macura, upamćena kao portparolka prestoničke Hitne pomoći, odlična kardiološkinja i još bolja sagovornica na sve teme iz oblasti zdravstva, sad u relativno novoj ulozi poslanice SNS je izazvala veliku pažnju kada je juče u Skupštini, tokom rasprave o smeni ministra privrede Radeta Baste, rekla da je Aleksandar Vučić dao novi krvotok Srbiji, izgradnjom mreže puteva.

Osvrnula se i na izgrađene bolnice, Ekspo i još puteva. I daleko od toga da bi njen govor izazvao bilo kakvu pažnju, jer se slični često čuju iz tabora SNS, da je pomenula najvažniju tačku dnevnog reda – smenu ministra Radeta Baste. Ali, nije.

Time je, reklo bi se, podelila građanstvo. Jer mnoge građanke i građani još ne mogu da naviknu da ih ta doktorka neće edukovati o važnim pitanjima iz oblasti zdravstva, već ubeđivati, mimo dnevnog reda u Skupštini, šta je to dobro vladajuća stranka učinila za Srbiju.

Dok joj jedni spočitavaju da je od „odlične, omiljene doktorke“ stigla do „osrednje političarke, oratorke“, preovladava utisak da nema ravnodušnih. Što je i razumljivo.

A i ne može da ih bude kada je dr Nada Macura, kao retko ko pre nje, tokom radnog veka ponela titulu „najomiljenije doktorke u narodu“, i to u zemlji gde lekari nisu omiljena bića.

Uuspela je da se i sada prepričavaju njeni saveti kako da se prežive ove saharske vrućine ili polarne hladnoće zimi, bila je elokventna osoba kada je govorila o medicini kao da nije naučna grana, već umestnost, koja je umela svima, a posebno sad već nestalim sektorskim novinarima koji prate zdravstvo duže od deceniju i po ili dve, da objasni specifične termine koji se koriste isključivo u hirurškim salama.

Pre penzije.

Sada, u tom njenom „postradnom“ periodu, kada je dr Macura aktivna u Skupštini, a ne u ordinaciji, nije ni čudo što ponekad izazove ovoliku pažnju.

Ukoliko ima još onih koji ne znaju važne detalje biografije te doktorke, ona je kardiološkinja i bivša portparolka beogradske Hitne pomoći, koja je svakodnevno informisala građanke i građane o tome zbog čega su tražili hitnu medicinsku pomoć tokom prethodnih 24 sata, koliko su lekari puta intervenisali na ulici u istom periodu, koliko je bilo saobraćajnih nesreća i slično.

Rođena je 28. januara 1948. godine u Vrdniku. Od 1989. godine živi i radi u Beogradu. Sada je poslanica SNS u aktuelnom sazivu Skupštine Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari