"Vučić dao novi krvotok Srbiji": Nada Macura (SNS) tokom rasprave o smeni Radeta Baste nijednom nije pomenula ime ovog ministra 1foto FoNet Ana Paunković

Nada Macura, poslanica Srpske napredne stranke tokom rasprave o smeni Radeta Baste rekla je da je Aleksandar Vučić dao novi krvotok Srbiji, izgradnjom mreže puteva.

U svom prvom obraćanju Macura je čitajući govor nabrajala šta je sve do sada urađeno u Srbiji od puteva, bolnica, pa sve do dolaska Ekspo, koji će za Srbiju značiti mnogo.

Ona je tokom govora po jednom rečenicom analizirala ministra, ali Radeta Bastu nije spomenula ni jednom rečju.

„Dok neki ruše i podrivaju sistem, jasno je da Srbija neće stati“, rekla je Macura završivši govor sa „živeo predsednik Srbije Aleksandar Vučić“.

Dok je Macura govorila čula su se dobacivanja, a Vladimir Orlić, predsednik parlmenta, upozorio je da nije lepo podsmevati se bilo kome.

Nenad Mitrović, poslanik Demokaratske stranke, tokom rasprave o razrešenju Radeta Baste rekao je da je SNS najveća iluzija koju ima ovaj narod i da je to očigledno shvatio i ministar privrede.

„Vaše iluzije i vaše promašaje plaćaće Srbija dugo“, poručio je Mitrović, a onda je citirao sve šta su naprednjaci, a posebno Darko Glišić, predsednik IO SNS, poslednjih meseci govorili o Basti.

Robert Kozma, poslanik zeleno – levog poslaničkog kluba Ne davimo Beograd ponovio je da ta poslanička grupa neće učestvovati u razrešenju „ove kompletne konfuzije i pometnje unutar vladajuće većine“.

„Ova konfuzija je obeležje spoljnopolitičke orijentacije ove vlade, a to znači da Srbija isključivo nazaduje u evrointegracijama. Deklarativno za EU, a zapravo da budemo zaglavljeni, da nikada ne budemo članica EU“, rekao je Kozma i dodao da se čulo da se Basta razrešava jer je narušio jedinstvo.

Upitao je ipak na koje jedinstvo se misli.

„Teško da je u pitanju spoljnopolitičko jedinstvo. Basta je imao izjave koje su bliže deklarativnim izjavama premijerke, nego nekim drugim izjavama predstavnika vladajućeg režima“, rekao je Kozma.

Sednica o razrešenju Baste nastavlja se sutra u 10 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari