Omladinski centar "Crna kuća" traži od Novosađana da reaguju i spreče izgradnju zgrade 1foto: CK13

Omladinski centar „Crna kuća“ pozvala je Novosađane da upute primedbe na deo Plana generalne regulacije koji se odnosi na parcelu na kojoj se nalazi taj objekat. Plan predviđa mogućnost izgradnje zgrade na mestu tog kulturnog centra, u ulici Vojvode Bojovića 13.

U pitanju je Plan generalne regulacije područja novog gradskog centra između ulica Vojvode Bojovića, Dimitrija Avramovića, Slovačke, Valentina Vodnika i Jovana Subotića.

– Pozivamo sve korisnike kuće, ljubitelje programa centra, aktiviste, umetnike, i druge zainteresovane građane da podnesu primedbu na ovaj plan sa naglaskom da se parcela na kojoj je smeštena Crna kuća izuzme od mogućnosti izgradnje zgrade da bi se sačuvao interes zajednice – navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da se o „sudbini Crne kuće mora razgovarati javno i u okviru zajednice“, i napomenuli da je u pitanju „slobodan i javan prostor za zajednicu“.

Oni su pozvali Novosađane da svoje predloge i komentare do 4. februara dostave lično Gradskoj upravi za urbanizam, u Školskoj 3, putem elektronske pošte na mejl [email protected] ili telefonom na 021/423 015.

Ovu inicijativu potpisuje 29 organizacija, među kojima je Antifašistički front „23. oktobar“, Eko straža, Združena akcija Krov nad glavom Novi Sad, Ekološki front Novi Sad i druge.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari