Opada broj novoobolelih u Vojvodini 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U Vojvodini se nastavlja trend smanjivanja broja novoobolelih od kovida 19. Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine, koji i dalje epidemiološku situaciju u pokrajini ocenjuje kao vanrednu, tokom prethodnog dana zabeleženo je 778 novih slučajeva obolevanja.

Najviše novoobolelih, 210, i dalje se beleži u Novom Sadu, gde je, takođe, registrovano manje novoobolelih nego dan ranije (226).

U Institutu navode da je situacija i dalje kritična i u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici.

Trenutno broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 42.240, a u Institutu procenjuju da je taj broj daleko veći. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 11.921, potom sledi Pančevo sa više od 4.100, Zrenjanin sa više od 3.100, Subotica sa više od 2.300, Bačka Palanka sa više od 1.800, Kikinda sa skoro 1.400, Sremska Mitrovica, Vrbas i Ruma sa više od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

Zbog toga u Institutu za javno zdravlje Vojvodine apeluju na građane da se pridržavaju propisanih mera zaštite, jer, kako upozorvaju stručnjaci, zdravstveni sistem je u izuzeetno teškoj situaciji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari