Opozicione stranke u Skupštini opštine Lučani zatražile su zakazivanje vanredne sednice na kojoj će predložiti smenu predsednika te opštine Slobodana Jolovića zbog, kako se navodi, privrednog kolapsa i neracionalnog trošenja gradskog budžeta.


Odbornik Nove Srbije (NS) Vladimir Sretenović rekao je na konferenciji za novinare u Čačku da je 19 odbornika, od ukupno 54 koliko ima lučanska skupština, potpisalo zahtev za održavanje vanredne sednice, ali je predsednik to odbio, zbog čega su je oni sami zakazali za 13. mart.

Predsednik odborničke grupe Za evropsku Srbiju Milojko Pantelić rekao je da je gradski budžet „prezadužen“, da je trenutno zaduženje 100 miliona dinara i da gradske vlasti plaćaju bankama šest miliona dinara kamate godišnje na komercijalne kredite. Ovogodišnji budžet Lučana je 610 miliona dinara.

Opozicioni odbornici naveli su da su lokalne takse previsoke, da se iz gradskog budžeta finansiraju organizacije čiji su čelnici iz „vladajuće garniture“, kao i da poslednjih osam godina ništa nije učinjeno za privredni razvoj opštine.

– Iz budžeta opštine u prošloj godini nije izdvojen nijedan dinar za razvoj poljoprivrede, a za lovačko udruženje je dato 1,6 miliona dinara – rekao je šef odborničke grupe Liberalno demokratske partije (LDP) Dejan Janković. Konferencija za novinare opozicionih odbornika Lučana održana je u prostorijama Gradskog odbora Demokratske stranke u Čačku, jer, kako je obrazloženo, u Lučanima „vlada medijski mrak jer medije kontroliše lokalna vlast“.

Jolović, koji je predsednik opštine Lučani već dva mandata, izabran je sa liste grupe građana a ranije je bio član Socijalističke partije Srbije (SPS).

U opštini Lučane na vlasti su Pokret za razvoj Dragačeva, Pokret za preporod Dragačevo i Srpska napredna stranka, dok su u opoziciji NS, Demokratska stranka, Srpski pokret obnove, LDP i SPS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari